Goedkoop treinticket naar Vejle boeken

Gelegen aan het Vejlefjord op het schiereiland Jutland in Denemarken vind je de plaats Vejle. De stad wordt omringd door adembenemende natuur, met glooiende heuvels en een schilderachtige fjord. Vejle heeft een rijke geschiedenis en biedt een mix van oude en moderne architectuur. De stad heeft een levendig centrum met gezellige winkelstraten, restaurants en cafés. Bezoekers kunnen genieten van culturele attracties zoals het Vejle Kunstmuseum en het Vejle Theater. Op korte afstand van Vejle ligt de de plaats Billund waar Legoland Denemarken ook gevestigd is. Wil je een goedkoop treinticket naar Vejle boeken? Dat is mogelijk. Al vanaf €49,90 kan je een treinkaartje naar Vejle boeken.

Treinreis naar Vejle

Wil je een treinreis naar Vejle gaan maken en ben je aan het kijken hoe je het beste per trein naar Vejle kunt reizen? Eigenlijk is het aantal manieren om met de trein vanuit Nederland naar Vejle te reizen vrij beperkt. Vast staat dat je het beste overdag een treinreis naar Vejle kunt maken hoewel je eventueel ook deels met de nachttrein naar Vejle kunt reizen. Hieronder een overzicht met de mogelijkheden om per trein naar Vejle te reizen.

Dagtrein naar Vejle

Reis je overdag per trein vanuit België of Nederland naar Vejle? Dan zal je altijd moeten overstappen. Een rechtstreekse trein naar Vejle vanuit Nederland of België die overdag rijdt is er helaas niet. Vanuit Nederland kan daarom het beste met de InterCity naar Osnabrück (IC-Berlijn) reizen om daar over te stappen op de InterCityExpress (ICE) naar Hamburg. In Hamburg kan je vervolgens overstappen op de EuroCity (EC) naar Denemarken. De EC trein naar Denemarken stopt in de plaatsen Padborg, Kolding, Odense, Ringsted en Kopenhagen. Kolding is een groot treinknooppunt waar je kunt overstappen op treinen naar diverse plaatsen in Jutland. Daar kan je eventueel nog een aansluitende trein naar je eindbestemming nemen. Dagelijks zijn er 2 tot 4 van dergelijke treinverbindingen richting Vejle mogelijk.
De InterCity van Nederland naar Osnabrück heeft als eindbestemming Berlijn (vandaar de naam IC-Berlijn). Deze IC trein vertrekt in Nederland vanuit Amsterdam CS, Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer en Hengelo.

De InterCity van Nederland naar Duitsland is een vrij comfortabele trein. De zitplaatsen zijn redelijk eenvoudig maar prima. De trein rijdt maximaal 200 kilometer per uur. Verder is er een SnackPoint/cafétaria in de Intercity trein naar Duitsland aanwezig.

De ICE is de snelste trein in Duitsland. Hij is erg comfortabel, heeft een boordbistro/boordrestaurant, klaptafels om je laptop op te zetten, stopcontacten (vaak) WiFi, haakjes om je jas op te hangen, bagagerekken en nog tal van andere voorzieningen en faciliteiten. Ook kan je als gezin 4 zitplaatsen aan een tafeltje reserveren of juist een plek in de stiltecoupé indien je alleen reist en rustig een boek wilt lezen. In sommige ICE treinen zijn er speciale coupés voor families met (kleine) kinderen. De trein behaalt onderweg snelheden tot wel 300 kilometer per uur.

De EuroCity trein van Hamburg naar Denemarken is een trein die qua comfort en voorzieningen redelijk gelijk is aan de InterCity van Nederland naar Duitsland.

Nachttrein naar Vejle

De CityNightLine nachttrein naar Denemarken rijdt helaas niet meer. Deze trein was ooit een begrip en bracht je dagelijks vanuit Amsterdam, Utrecht of Arnhem rechtstreeks naar de hoofdstad van Denemarken toe. Onderweg stopte de trein nog diverse malen op de grotere Deense treinstations. Tegenwoordig rijdt er helaas geen rechtstreekse nachttrein naar Denemarken meer vanuit Nederland of België (althans, geen lijndienst). Wel is het mogelijk om overdag naar Hamburg te reizen en aldaar op de de EuroNight nachttrein naar Denemarken te reizen. De eindbestemming van deze trein is Stockholm in Zweden. Onderweg kan je in Denemarken uitstappen in Odense of Kopenhagen. (Let wel, de trein kom hier zeer vroeg aan). Vanaf daar kan je overstappen op een trein naar Vejle!

Sinds enige tijd is het ook mogelijk om met een nieuwe treinaanbieder met de nachttrein naar Denemarken te reizen. GreenCityTrip biedt op bepaalde dagen de mogelijkheid om vanuit Nederland rechtstreeks met de nachttrein naar Denemarken te reizen.

Overige treinen

Naast de combinatie IC-ICE-EC zijn er nog enkele andere manieren waarop je een treinreis naar Vejle kunt maken. Zo kan je ook per regionale treinen tot aan Vejle reizen. Je moet dan wel vaker overstappen en bent langer onderweg. Vaak ben je wel voordeliger uit.

Opstappen

Als je op een ander treinstation op de trein richting Vejle wilt stappen dan op Amsterdam CS, Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer en Hengelo? Dat kan natuurlijk ook. Je kunt met binnenlandse treinen (van de Nederlandse Spoorwegen) eerst vanaf jouw treinstation naar keuze naar een opstapstation van de internationale trein naar Duitsland reizen. Daar kan je vervolgens overstappen op de trein naar Duitsland (en richting Vejle). Je kunt je treinkaartje naar Vejle boeken vanaf het treinstation in Nederland waar je wilt opstappen. Zo hoef je niet nog een los treinkaartje naar het opstapstation van de internationale trein te kopen of je OV-kaart te gebruiken en bespaar je geld!

Aanbieders van treinkaartjes naar Vejle

Je kunt online tegenwoordig op verschillende website je treintickets naar Vejle boeken. Het aantal aanbieders van treintickets naar Vejle is behoorlijk groot. Zo kan je een treinticket naar Vejle boeken via NSInternational, de Deutsche Bahn (DB) of via de NMBS (Belgische spoorwegen). Maar, welke aanbieder van treinkaartjes naar Vejle is nu eigenlijk het goedkoopst? De prijsverschillen tussen aanbieders van treinkaartjes naar Vejle zijn vaak niet groot. Soms scheelt het enkele Euro’s. Onze voorkeur gaat uit naar NSInternational. Zij hebben een overzichtelijke website waar je snel en eenvoudig kunt boeken op een veilige manier. Het annuleren of wijzigen van treintickets verloopt daar erg soepel en doorgaans is ook de service vrij goed evenals het contact met de helpdesk. Hieronder een overzicht van populaire aanbieders van treinkaartjes naar Vejle.


AANBIEDER OMSCHRIJVING WAARDERING ZOEK AANBIEDING
NSInternational
De nr 1 in Nederland.
Handige prijsoverzichten en gebruiksvriendelijke site.
Snel en eenvoudig online boeken.
4.6 / 5
Deutsche Bahn (DB)
Website van de Duitse spoorwegen.
Snelle en praktische website.
Zeer veel bestemmingen.
4.2 / 5
Omio
Duitse online reisvergelijkings- en boekingswebsite.
Betalen met Visa, MasterCard of PayPal.
Alleen internationale helpdesk.
4.1 / 5
Trainline
Internationale vergelijkingssite.
Betalen met Visa, MasterCard of PayPal.
Handig voor treintickets in Groot-Brittannië.
4.0 / 5
NMBS
Website van de Belgische spoorwegen.
Redelijk overzichtelijke website.
Eenvoudig betalen.
3.6 / 5

Ervaringen met boeken

Uit onze eigen ervaringen met onder ander NSInternational, Deutsche Bahn, Trainline, Omio, SBB (Zwitserse spoorwegen), NMBS (Belgische spoorwegen) en Treinreiswinkel kunnen we concluderen dat NSInternational het meest klantgericht is. Ook kan je in het Nederlands met ze communiceren. Zowel het boeken als wijzigen en annuleren van treintickets verloopt doorgaans erg soepel via de website van NSInternational. Je krijgt bij annuleren (mits je er rechts op heb) snel je geld teruggestort op je rekening. Bij andere aanbieders van treinkaartjes kan dit aanzienlijk langer duren en verloopt ook het contact vaak stroever. Zeker bij internationale aanbieders van treintickets.

Tips voor een goedkoop treinticket naar Vejle

Wil je een goedkoop treinticket naar Vejle boeken? Dat is uiteraard mogelijk. Toch val het niet altijd mee om een goedkoop treinticket naar Vejle te vinden. Er zijn behoorlijk wat tips en trucs om je toch aan een goedkoop treinticket naar Vejle te helpen. We helpen je graag een handje op weg met een aantal handige tips om zo de kans te vergroten dat je toch een goedkoop treinticket naar Vejle kunt boeken. We hebben de tips & trucs voor je op een rijtje gezet. Als je met deze tips & trucs rekening houdt, dan is de kans groot dat je een goedkoop treinticket naar Vejle kunt boeken.

 1. Boek je ticket op tijd
  Het is dé gouden tip: Boek je treinticket op tijd. Hierdoor kan je het meest op je treinticket besparen. De grootste kans op een goedkoop treinticket naar Vejle heb je als je op tijd boekt. Aangezien de prijs van internationale treintickets variabel is en oploopt naarmate de vertrekdatum dichterbij komt, is het van belang om op tijd te boeken. Treintickets naar Vejle kan je 180 dagen voor reisdatum al boeken. Boek je jouw ticket binnen de 3 tot 6 maanden voor vertrek, dan is de kans groot dat je erg goedkoop met de trein naar Vejle kunt reizen. Hoe langer je wacht met boeken, hoe meer je vaak kwijt bent. Op hele korte termijn, enkele dagen voor vertrek, betaal je vaak een veelvoud van de prijs die je betaalt als je op tijd boekt. Je kan dus veel geld besparen met tijdig boeken.
 1. Ontwijk drukke reisdagen
  De prijs van een treinticket naar Vejle wordt grotendeels bepaald op basis van vraag en aanbod. Zo zijn er verschillende prijzen (of staffels) voor treintickets beschikbaar. Als de goedkoopste treintickets (Non-Flex tarief en het Semi-Flex tarief) van de goedkoopste staffel zijn uitverkocht, dan kan je de tickets van de tweede, duurdere staffel boeken. Vaak zijn die €10 tot €15 duurder dan de treintickets van de 1e staffel. Is de tweede staffel uitverkocht, dan kan je tickets uit de duurdere 3e staffel kopen. De prijs is dan weer €10 tot €20 opgelopen. Dit proces gaat door tot je de volprijs (Flexprijs) betaalt! Omdat veel mensen reizen in het weekend en in vakantieperiodes (denk aan de Meivakantie, Krokusvakantie (wintersportvakantie), Kerstvakantie, Pinksteren etc.), zijn de goedkoopste treintickets op die dagen snel uitverkocht. De duurdere treintickets blijven dus over. Is het enigszins mogelijk om de weekenden en top-drukke dagen te ontwijken, dan kan je veel geld besparen op je treinticket en kan je vaak toch nog een goedkoop treinticket naar Vejle boeken.
 1. Boek een vroegere/latere trein
  Prijzen van treintickets naar Vejle verschillen per treinverbinding. Zo is het vaak zo dat een trein die op een populair tijdstip rijdt er vol zit en waar dus de goedkoopste tickets soms snel van zijn uitverkocht. Kan je eerder of later vertrekken, dan kan je dit een hoop geld schelen. Probeer daarom altijd na te gaan of een eerder of latere treinverbinding voor jou haalbaar is.
 1. Reis via een alternatieve treinverbinding
  Kom je op ICE treinen geen voordelige treintickets naar Vejle meer tegen? Probeer dan ook eens alternatieve treinverbindingen naar Vejle zoals de InterCity trein of reis per regionale trein naar je eindbestemming in Vejle. Vaak scheelt dit behoorlijk wat geld en lukt het je op deze manier alsnog om een goedkoop treinkaartje naar Vejle te boeken.
 1. Reis obv Interrail bij vertrek op korte termijn
  Wil je op korte termijn nog weg maar moet je nog een treinticket boeken? In veel gevallen is het dan voordeliger om een Interrail pas aan te schaffen. Met een Interrail Global pas mag je heen- en terug reizen vanuit Nederland of België naar Vejle op ICE, IC, EC, IC-Lyn, X2000, EuroNight, Snälltaget en nog tal van andere treinen. Een reserveringen is in veruit de meeste gevallen niet nodig of verplicht (m.u.v. IC-Lyn, X2000, EuroNight en Snälltaget). Je boekt al een Interrail pas vanaf €146 per persoon. Hiermee kan je 4 dagen in 1 maand reizen en dus heen- en terug naar je bestemming reizen. Daarnaast hou je dus nog 2 extra reisdagen over.

Korting op de trein naar Vejle

Wil je met korting op de trein naar Vejle te reizen? Dat is mogelijk. Er bestaan verschillende manieren waarop je met korting naar Vejle kunt reizen met de trein. Hieronder hebben we alle mogelijke kortingen voor trein naar Vejle voor je op een rijtje gezet:

 1. Vroegboekkorting

  Veruit de meeste korting krijg je door vroeg te boeken. Op deze manier maak je de grootste kans om het allergoedkoopste Non-flex tarief of het op één na goedkoopste Mid-flex tarief kunt boeken is vrij groot. Deze vroegboekkortingen naar Vejle zijn aanzienlijk voordeliger dan het Full-flex tarief dat vaak alleen op korte termijn nog beschikbaar is. Wil je dus een goedkoop treinticket naar Vejle boeken? Boek dan dus ruim op tijd! Vaak kan je treintickets naar Vejle al 180 dagenn voor vertrek boeken (boekingstermijn).

 2. Leeftijdskorting

  Ook bestaat er leeftijdskorting op de trein naar Vejle. Voor senioren (60+), jongeren (t/m 27 jaar) en kinderen (t/m 11 jaar op dagtreinen) is er in sommige gevallen een korting op de trein naar Vejle van toepassing.

  Korting voor kinderen
  Kinderen van 11 jaar of jonger die met een (groot)ouder meereizen gaan gratis mee indien de (groot)ouder in het bezit is van een geldig ticket. Het kind moet bij boeking ook een (gratis)ticket aanschaffen. Op de nachttrein naar Vejle gaan kinderen niet geheel gratis mee. Kinderen (t/m 11 jaar) reizen wel met flinke korting mee, ze betalen feitelijk alleen voor de reservering op de NightJet nachttrein naar Vejle.

  Korting voor jongeren
  Voor jongeren is op de nachttrein alleen een korting mogelijk. Let wel, vaak is deze korting echter duurder dan het voordeligste kortingstarief in de nachttrein. Dat kan je dus beter boeken. Op korte termijn met de dagtrein reizen? Dan kan je als jongere het beste een Interrail met jongerenkorting aanschaffen.

  Korting voor senioren
  Ook bestaat er een korting voor senioren op de trein naar Vejle. Alleen op de nachttrein weliswaar. Ook de seniorenkorting is duurder dan het voordeligste aanbiedingstarief op de nachttrein richting Vejle. Reis je als senior overdag met de trein naar Vejle en boek je op korte termijn? Er bestaat een speciale Interrail pas voor senioren. Hier kan je redelijk voordelig met retour reizen naar Vejle op korte termijn.

  Wel is het zo dat, als er überhaupt leeftijdskorting voor senioren of jongeren van toepassing is, de vroegboek aanbiedingstarieven naar Vejle vrijwel altijd voordeliger zijn.

 3. Voordeelurenkorting

  Ben je benieuwd of je ook met voordeelurenkorting op de trein naar Vejle kunt reizen? Ja, dat is mogelijk. Er is echter wel een grote “maar”. De voordeelurenkorting is echter alleen van toepassing als je tijdens de daluren reist en het tarief is alleen geldig op het Full-flex tarief, niet op het Mid-flex tarief of Non-flex tarief. Dit zijn immers al kortingstarieven. Er wordt met je voordeeluren pas geen korting op korting gegeven. Zeker als je retour reis op korte termijn is een Interrail Pas vaak veel aantrekkelijker qua prijs.

 4. Railpluskorting

  Ook Railplus korting op de trein naar Vejle is mogelijk. De korting is echter zeer gering en alleen van toepassing op het Full-flex tarief, niet op het Mid-flex tarief of Non-flex tarief. Ook hier geldt dat het veel aantrekkelijker is qua prijs om een Interrail Pas aan te schaffen indien je op korte termijn retour naar Vejle reist.

 5. Bahncardkorting

  Na de korting die je kunt verkrijgen door vroeg te boeken, levert de Bahncard van de Deutsche Bahn de meeste korting op op de trein naar Vejle. Je kunt via de DB een Bahncard 25, 50 of 100 aanschaffen die een aanzienlijke korting op een treinticket naar Vejle geeft. Reis je vaak door Vejle met de trein, dan loont het om de Bahncard aan te schaffen.

 6. Overige kortingen

  Er bestaan ook nog andere kortingen op de trein naar Vejle. Deze kortingen zijn alleen van toepassing op specifieke reizigers zoals bijvoorbeeld mindervaliden (rolstoel afhankelijken, blinde personen etc.) en begeleiders. Voor kortingen kunnen zij zich tot de NS wenden.

Treinstation van Vejle