Goedkoop treinticket naar Denemarken boeken

Een land dat erg in opkomst is qua aantal Nederlandse bezoekers is noorderbuur Denemarken. Het feit dat je tegenwoordig steeds beter een treinreis naar Denemarken kunt maken zal hier ongetwijfeld aan bijdragen. Vooral de steden Kopenhagen, Aarhus, Aalborg en Odense zijn erg in trek. Natuurlijk is ook Legoland in Denemarken erg populair. In de zomervakantie reizen veel mensen per trein en fiets door naar Hirtshals en Hjoerring in het noorden van Denemarken om daar een fietstocht te maken of om door te reizen naar Noorwegen met de veerboot. Ook de prachtige kuststreken van Denemarken worden goed bezocht in de zomer. Kortom, er valt voor iedereen wel wat te beleven in Denemarken. Wil je een goedkoop treinticket naar Denemarken boeken? Dat is mogelijk. Al vanaf €49,90 kan je een treinkaartje naar Denemarken boeken.

Goedkoop treinticket naar Denemarken boeken
 • De nr 1 in Nederland
 • Aantrekkelijke deals
 • 24/7 service van NS
BEKIJK AANBIEDING
Goedkoop treinticket naar Denemarken boeken
 • Stedentrips per nachttrein
 • Bezoek Europese steden
 • Trein & hotel
BEKIJK AANBIEDING
Goedkoop treinticket naar Denemarken boeken
 • De nr 1 in Nederland
 • Aantrekkelijke deals
 • 24/7 service van NS
BEKIJK AANBIEDING
Goedkoop treinticket naar Denemarken boeken
 • Stedentrips per nachttrein
 • Bezoek Europese steden
 • Trein & hotel
BEKIJK AANBIEDING

Treinreis naar Denemarken

Wil je een treinreis naar Denemarken gaan maken en ben je aan het kijken hoe je het beste per trein naar Denemarken kunt reizen? Eigenlijk is het aantal manieren om met de trein vanuit Nederland naar Denemarken te reizen vrij beperkt. De meeste bestemmingen in Denemarken zijn het beste overdag te bereiken. Slechts een zeer beperkt aantal bestemmingen kan je eventueel ook per nachttrein bereiken. Hieronder een overzicht van de treinen naar Denemarken.

Dagtrein naar Denemarken

Reis je overdag per trein vanuit België of Nederland naar Denemarken? Dan zal je altijd moeten overstappen. Een rechtstreekse trein naar Denemarken vanuit Nederland of België die overdag rijdt is er helaas niet. Vanuit Nederland kan daarom het beste met de InterCity naar Osnabrück (IC-Berlijn) reizen om daar over te stappen op de InterCityExpress (ICE) naar Hamburg. In Hamburg kan je vervolgens overstappen op de EuroCity (EC) naar Denemarken. De InterCity van Nederland naar Osnabrück heeft als eindbestemming Berlijn (vandaar de naam IC-Berlijn). Deze IC trein vertrekt in Nederland vanuit Amsterdam CS, Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer en Hengelo. De EC trein naar Denemarken stopt in de plaatsen Padborg, Kolding, Odense, Ringsted en Kopenhagen. Kolding is een groot treinknooppunt waar je kunt overstappen op treinen naar diverse plaatsen in Jutland. Dagelijks zijn er 2 tot 4 van dergelijke treinverbindingen naar Denemarken mogelijk.

De Intercity van Nederland naar Duitsland is een vrij comfortabele trein. De zitplaatsen zijn redelijk eenvoudig maar prima. De trein rijdt maximaal 200 kilometer per uur. Verder is er een SnackPoint/cafétaria in de Intercity trein naar Duitsland aanwezig.
De ICE is de snelste trein in Duitsland. Hij is erg comfortabel, heeft een boordbistro/boordrestaurant, klaptafels om je laptop op te zetten, stopcontacten (vaak) WiFi, haakjes om je jas op te hangen, bagagerekken en nog tal van andere voorzieningen en faciliteiten. Ook kan je als gezin 4 zitplaatsen aan een tafeltje reserveren of juist een plek in de stiltecoupé indien je alleen reist en rustig een boek wilt lezen. In sommige ICE treinen zijn er speciale coupés voor families met (kleine) kinderen. De trein behaalt onderweg snelheden tot wel 300 kilometer per uur.
De EuroCity trein van Hamburg naar Denemarken is een trein die qua comfort en voorzieningen redelijk gelijk is aan de InterCity van Nederland naar Duitsland.

Nachttrein naar Denemarken

De CityNightLine nachttrein naar Denemarken beestaat helaas niet. Deze trein was ooit een begrip en bracht je dagelijk vanuit Amsterdam, Utrecht of Arnhem rechtstreeks naar de hoofdtad van Denemarken toe. Onderweg stopte de trein nog diverse malen op de grotere Deense treinstations. Tegenwoordig rijdt er helaas geen rechtstreekse nachttrein naar Denemarken meer vanuit Nederland of België (althans, geen lijndienst). Wel is het mogelijk om overdag naar Hamburg te reizen en aldaar op de de EuroNight nachttrein naar Denermarken te reizen. De eindbestemming van deze trein is Stockholm in Zweden. Onderweg kan je in Denemarken uitstappen in Odense of Kopenhagen. Let wel, de trein kom hier zeer vroeg aan!

Sinds enige tijd is het ook mogelijk om met een nieuwe treinaanbieder met de nachttrein naar Denemarken te reizen. GreenCityTrip biedt op bepaalde dagen de mogelijkheid om vanuit Nederland rechtstreeks met de nachttrein naar Denemarken te reizen.

Overige treinen

Naast de combinatie IC-ICE-EC zijn er nog enkele andere manieren waarop je een treinreis naar Denemarken kunt maken. Zo kan je ook per regionale treinen tot aan je bestemming in Denemarken reizen. Je moet dan wel vaker overstappen en bent langer onderweg. Vaak ben je wel voordeliger uit.

Opstappen

Als je op een ander treinstation op de trein richting Denemarken (Duitland) wilt stappen dan op Amsterdam CS, Utrecht CS, of Arnhem CS ? Dat kan natuurlijk ook. Je kunt met binnenlandse treinen (van de Nederlandse Spoorwegen) eerst vanaf jouw treinstation naar keuze naar een opstapstation van de internationale trein naar Duitsland reizen. Daar kan je vervolgens overstappen op de trein naar Duitsland (en richting Denemarken). Je kunt je treinkaartje naar Denemarken boeken vanaf het treinstation in Nederland waar je wilt opstappen. Zo hoef je niet nog een los treinkaartje naar het opstapstation van de internationale trein te kopen of je OV-kaart te gebruiken en bespaar je geld!

Aanbieders van treinkaartjes naar Denemarken

Je kunt online tegenwoordig op verschillende website je treintickets naar Denemarken boeken. Het aantal aanbieders van treintickets naar Denemarken is behoorlijk groot. Zo kan je een treinticket naar Denemarken boeken via NSInternational, de Deutsche Bahn (DB) of via de NMBS (Belgische spoorwegen). Maar, welke aanbieder van treinkaartjes naar Denemarken is nu eigenlijk het goedkoopst? De prijsverschillen tussen aanbieders van treinkaartjes naar Denemarken zijn vaak niet groot. Soms scheelt het enkele Euro’s. Onze voorkeur gaat uit naar NSInternational. Zij hebben een overzichtelijke website waar je snel en eenvoudig kunt boeken op een veilige manier. Het annuleren of wijzigen van treintickets verloopt daar erg soepel en doorgaans is ook de service vrij goed evenals het contact met de helpdesk. Hieronder een overzicht van populaire aanbieders van treinkaartjes naar Denemarken.


AANBIEDER OMSCHRIJVING WAARDERING ZOEK AANBIEDING
NSInternational
De nr 1 in Nederland.
Handige prijsoverzichten en gebruiksvriendelijke site.
Snel en eenvoudig online boeken.
4.6 / 5
Deutsche Bahn (DB)
Website van de Duitse spoorwegen.
Snelle en praktische website.
Zeer veel bestemmingen.
4.2 / 5
Omio
Duitse online reisvergelijkings- en boekingswebsite.
Betalen met Visa, MasterCard of PayPal.
Alleen internationale helpdesk.
4.1 / 5
Trainline
Internationale vergelijkingssite.
Betalen met Visa, MasterCard of PayPal.
Handig voor treintickets in Groot-Brittannië.
4.0 / 5
NMBS
Website van de Belgische spoorwegen.
Redelijk overzichtelijke website.
Eenvoudig betalen.
3.6 / 5

Ervaringen met boeken

Uit onze eigen ervaringen met onder ander NSInternational, Deutsche Bahn, Trainline, Omio, SBB (Zwitserse spoorwegen), NMBS (Belgische spoorwegen) en Treinreiswinkel kunnen we concluderen dat NSInternational het meest klantgericht is. Ook kan je in het Nederlands met ze communiceren. Zowel het boeken als wijzigen en annuleren van treintickets verloopt doorgaans erg soepel via de website van NSInternational. Je krijgt bij annuleren (mits je er rechts op heb) snel je geld teruggestort op je rekening. Bij andere aanbieders van treinkaartjes kan dit aanzienlijk langer duren en verloopt ook het contact vaak stroever. Zeker bij internationale aanbieders van treintickets.

Tips voor een goedkoop treinticket naar Denemarken

Een goedkoop treinticket naar Denemarken boeken valt niet altijd mee. De prijs van treintickets naar Denemarken is variabel en wordt door diverse factoren beinvloed. Om je een handje op weg te helpen hebben we een aantal handige tips om een goedkoop treinticket naar Denemarken te boeken voor je op een rijtje gezet. Als je met deze tips rekening houdt, dan is de kans groot dat je een goedkoop treinticket naar Denemarken kunt boeken.

 1. Vroeg boeken
  Het is dé gouden tip: Boek je treinticket op tijd. Hierdoor kan je het meest op je treinticket besparen. Je maakt de grootste kans op een goedkoop treinticket naar Denemarken wanneer je op tijd boekt. Aangezien de prijs van internationale treintickets naar Denemarken variabel is en oploopt naarmate de vertrekdatum dichterbij komt, is het van belang om op tijd te boeken. Treintickets naar Denemarken kan je doorgaans 180 dagen voor reisdatum al boeken. Boek je jouw ticket binnen de 4 tot 6 maanden voor vertrek, dan is de kans groot dat je erg goedkoop met de trein naar Denemarken kunt reizen. Hoe langer je wacht met boeken, hoe meer je vaak kwijt bent. Op hele korte termijn, enkele dagen voor vertrek, betaal je vaak een veelvoud van de prijs die je betaalt als je op tijd boekt. Je kan dus veel geld besparen met tijdig boeken.
 1. Reis niet op drukke reisdagen
  Vraag en aanbod bepalen grotendeels de prijs van een treinkaartje naar Denemarken. Er zijn verschillende prijzen (of staffels) voor treintickets beschikbaar. Wanneer de goedkoopste treintickets (Non-Flex tarief en het Semi-Flex tarief) van de goedkoopste staffel zijn uitverkocht, dan kan je de tickets van de tweede, duurdere staffel boeken. Vaak zijn die €10 tot €15 duurder dan de treintickets van de 1e staffel. Is de tweede staffel uitverkocht, dan kan je tickets uit de duurdere 3e staffel kopen. De prijs is dan weer €10 tot €20 opgelopen. Dit proces gaat door tot je de volprijs (Flexprijs) betaalt! Omdat veel mensen reizen in het weekend en in vakantieperiodes (denk aan de Meivakantie, Krokusvakantie (wintersportvakantie), Kerstvakantie, Pinksteren etc.), zijn de goedkoopste treintickets op die dagen snel uitverkocht. De duurdere treintickets blijven dus over. Is het enigszins mogelijk om de weekenden en top-drukke dagen te ontwijken, dan kan je veel geld besparen op je treinticket en kan je vaak toch nog een goedkoop treinticket naar Denemarken boeken.
 1. Pak een trein eerder of later
  Ook per treinverbinding kan de prijs van een treinticket naar Denemarken verschillend zijn. Een trein die op een druk en populair tijdstip vertrekt is bijvoorbeeld vaak duurder dan een treinverbinding eerder of later. De goedkoopste tickets op de populairse treinverbindingen naar Denemarken zijn soms snel uitverkocht. Kan je eerder of later vertrekken, dan kan je dit een hoop geld schelen. Probeer daarom altijd na te gaan of een eerder of latere treinverbinding voor jou haalbaar is.
 1. Neem een andere treinverbinding
  Is er op de treinverbinding van jouw voorkeur geen voordelig treinticket meer beschikbaar? Probeer dan met andere treinen te reizen. Kom je op ICE treinen geen voordelige treintickets naar Denemarken meer tegen? Probeer dan ook eens alternatieve treinverbindingen naar Denemarken zoals de InterCity trein of reis per regionale trein naar je eindbestemming in Denemarken. Vaak scheelt dit behoorlijk wat geld en lukt het je op deze manier alsnog om een goedkoop treinkaartje naar Denemarken te boeken.
 1. Ga Interraillen op korte termijn
  Indien je pas op korte termijn je treinreis naar Denemarken wilt gaan boeken kom je vaak alleen nog hoge tarieven tegen. Gelukkig kan je met een Interrail pas op korte termijn nog wel vrij voordelig met de trein naar Denemarken reizen. Met een Interrail Global pas mag je heen- en terug reizen vanuit Nederland of België naar Denemarken op ICE, IC, EC, RE en nog tal van andere treinen. Een reserveringen is in veruit de meeste gevallen niet nodig of verplicht. Je boekt al een Interrail pas vanaf €146 per persoon. Hiermee kan je 4 dagen in 1 maand reizen en dus heen- en terug naar je bestemming reizen. Daarnaast hou je dus nog 2 extra reisdagen over.

Korting op de trein naar Denemarken

Als je met korting op de trein naar Denemarken wilt reizen hebben we goed nieuws voor je. Dat is mogelijk. Je kunt zelfs op verschillende manieren met korting op de trein naar Denemarken reizen. Hieronder hebben we alle mogelijke kortingen voor trein naar Denemarken voor je op een rijtje gezet:

 1. Vroegboekkorting

  Absoluut de meeste korting op de trein naar Denemarken kan je verkrijgen door je treinticket vroeg te boeken. Op die manier maak je de grootste kans om een goedkoop treinticket naar Denemarken. De kans is zo het grootste om het allergoedkoopste Non-flex tarief of het op één na goedkoopste Mid-flex tarief te kunnen boeken. Deze vroegboekkortingen naar Denemarken zijn aanzienlijk voordeliger dan het Full-flex tarief dat vaak alleen op korte termijn nog beschikbaar is. Indien je dus een goedkoop treinticket naar Denemarken wilt boeken moet je er dus voor zorgen dat je op tijd boekt!

 2. Leeftijdskorting

  Ook bestaat er leeftijdskorting op de trein naar Denemarken. Voor senioren (60+), jongeren (t/m 27 jaar) en kinderen (t/m 14 jaar op dagtreinen en t/m 11 jaar op NightJet nachttrein) is er in sommige gevallen een korting op de trein naar Denemarken van toepassing.

  Korting voor kinderen
  Kinderen van 14 jaar of jonger die met een (groot)ouder meereizen gaan gratis mee indien de (groot)ouder in het bezit is van een geldig ticket. Het kind moet bij boeking ook een (gratis)ticket aanschaffen.

  Korting voor jongeren
  Voor jongeren is er alleen korting van toepassing als je op basis van een Interrail pas naar Denemarken reist. Er zijn namelijk speciale Interrail passen met jongerenkorting.

  Korting voor senioren
  Ook voor senioren is er alleen korting van toepassing als je op basis van een Interrail pas naar Denemarken reist. Zo zijn er speciale Interrail passen met seniorenkorting.

  Wel is het zo dat, als er überhaupt leeftijdkorting voor senioren of jongeren van toepassing is, de vroegboek aanbiedingstarieven naar Denemarken vrijwel altijd voordeliger zijn.

 3. Voordeelurenkorting

  Benieuwd of je ook met voordeelurenkorting op de trein naar Denemarken kunt reizen? Ja, dat is mogelijk. Er is echter wel een grote “maar”. De voordeelurenkorting is echter alleen van toepassing als je tijdens de daluren reist en het tarief is alleen geldig op het Full-flex tarief, niet op het Mid-flex tarief of Non-flex tarief. Dit zijn immers al kortingstarieven. Er wordt met je voordeeluren pas geen korting op korting gegeven. Zeker als je retour reis op korte termijn is een Interrail Pas vaak veel aantrekkelijker qua prijs.

 4. Railpluskorting

  Ook Railplus korting op de trein naar Denemarken is mogelijk. De korting is echter zeer gering en alleen van toepassing op het Full-flex tarief, niet op het Mid-flex tarief of Non-flex tarief. Ook hier geldt dat het veel aantrekkelijker is qua prijs om een Interrail Pas aan te schaffen indien je op korte termijn retour naar Denemarken reist.

 5. Bahncardkorting

  Na de korting die je kunt verkrijgen door vroeg te boeken, levert de Bahncard van de Deutsche Bahn de meeste korting op op de trein naar Denemarken. Je kunt via de DB een Bahncard 25, 50 of 100 aanschaffen die een aanzienlijke korting op een treinticket naar Denemarken geeft. Reis je vaak door Duitsland met de trein, dan loont het om de Bahncard aan te schaffen.

 6. Overige kortingen

  Er bestaan ook nog andere kortingen op de trein naar Denemarken. Deze kortingen zijn alleen van toepassing op specifieke reizigers zoals bijvoorbeeld mindervaliden (rolstoel afhankelijken, blinde personen etc.) en begeleiders. Voor kortingen kunnen zij zich tot de NS wenden.

Interrailen naar Denemarken

Boek je vrij voor vertrek je treinreis naar Denemarken maar lukt het je niet meer om een goedkoop treinticket naar Denemarken te vinden? Reizen op basis van een Interrail pas biedt dan uitkomst. Je kunt namelijk een Interrail pas boeken waarmee je bijvoorbeeld 4 dagen binnen 1 maand mag reizen binnen de meeste landen van Europa. Zo kan je vanuit Nederland via Duitsland naar je bestemming in Denemarken reizen en weer terug. Daarnaast houd je nog 2 dagen over om eventueel ter plekke nog wat leuke treinreizen te gaan maken. Ideaal! De Interrail Global pas waarmee je naar Denemarken kunt Interrailen heeft een vaste prijs en loopt dus niet op naarmate je reisdatum nadert. Er zijn trouwens twee verschillende Interrail passen.

Interrail Global pas

Een pas waarmee je per trein door veruit de meeste landen van Europa kunt reizen is de Interrail Global pas. Als je bijvoorbeeld een Interrail Global pas aanschaft waarmee je 4 dagen in 1 maand mag reizen, dan kan je vanuit je vertrekstation in Nederland tot aan je bestemming in Denemarken reizen en weer terug. Je gebruikt dan 2 reisdagen van je Interrail pas. Zo houd je dus nog 2 dagen over om eventueel nog ter plekke een leuke treinreis te maken, bijvoorbeeld naar een leuke stad of plek in de buurt. De prijs van een Interrail Global pas begint al bij €194 per persoon. Je hebt ze voor jongeren, volwassenen, senioren en kinderen. Kinderen t/m elf jaar kunnen een gratis Interrail pas aanschaffen indien ze met een (groot)ouder reizen die een Interrail pas aanschaft. Wil je gaan interrailen naar Denemarken? Op veel treinen is een reservering niet verplicht. Je kunt zo opstappen met je Interrail pas.

Interrail One Country pas

Naast de Interrail Global pas bestaat er ook nog een Interrail One Country pas. De naam van de pas zegt het al. Met de pas mag je voor een bepaald aantal dagen in een periode door één specifiek land reizen. Met deze Interrail One Country pas Denemarken mag je dus vrij reizen binnen Denemarken en is het alleen zorg dat je vanuit Nederland een treinticket tot aan de Duits-Deense grens (en weer terug) boekt. Eventueel kan je de pas ook gebruiken als je naar Denemarken vliegt en alleen van plan bent om binnen Denemarken met de trein te gaan reizen. De Interrail One Country pas voor Denemarken koop je vanaf €153 per persoon. Met de pas mag je drie dagen binnen een maand reizen.

Meerdere bestemmingen

Reis je met de trein naar Denemarken en ga je daar meerdere bestemmingen bezoeken? Ook dan ben je vaak het voordeligst uit wanneer je met een Interrail pas (Global pas) reist. Ook ben je flexibel en kan je dus reizen wanneer het jou uitkomt. De meeste Interrail Global passen en One Country Passen zijn meerdere dagen geldig in een periode van een maand. Je hebt dus alle tijd om je dagen op je pas op te maken. Interrailen naar Denemarken is erg eenvoudig.

Treinen reserveren

Indien je van plan bent om te gaan Interrailen naar Denemarken of Interrailen binnen Denemarken, dan kan je ervoor kiezen om zitplaatsen te reserveren. Interrail zitplaatsen voor treinen binnen Duitsland en Denemarken reserveren is mogelijk via NSInternational of Bahn.com (Duitse spoorwegen). Sommige treinen (zoals veruit de meeste ICE-, IC-, of EC-treinen) hebben geen reserveringsplicht. De nachttrein naar Denemarken heeft dat wel. Ben je van plan om binnen Denemarken met je Interrail pas te gaan reizen? Dan moet je er rekening mee houden dat voor sommige particuliere spoorwegmaatschappijen in Denemarken een regulier treinticket nodig is. Reserveer ruim van te voren omdat de treinen soms snel vol zitten. Vaak betaal je ongeveer €4,50 per trein per zitplaatsreservering.

Vergelijk de prijs van treintickets naar Denemarken

Waar kan je nu eigenlijk het beste een goedkoop treinticket naar Denemarken boeken? Tegenwoordig zijn er behoorlijk wat aanbieders van treintickets naar Denemarken. De prijzen op de websites van de meeste aanbieders liggen redelijk op gelijk niveau. Er zijn voornamelijk verschillen in de manieren waarop je kunt betalen, de overzichtelijkheid en gebruiksvriendelijkheid van de websites. Ook verschilt de klantenservice van de aanbieders. Zo kan je niet bij alle aanbieders met iDEAL betalen maar soms alleen met creditcard, PayPal of andere minder voorkomende betaalmogelijkheden. Ook is de klantenservice van sommige aanbieders alleen online te bereiken per chat en/of e-mail. Reactie tijden kunnen daardoor flink oplopen. Ook is de service soms alleen in het Engels te contacteren.

Daarom is het handig voordat je een treinvakantie naar Denemarken of treinreis naar Oostenrijk gaat boeken om eerst na te gaan hoe je kunt betalen en of je in het Nederlands wilt communiceren indien nodig. Voor veruit de meeste reizen kan je daarom toch het beste bij NSInternational terecht. Vergelijk de prijs van treintickets naar Denemarken natuurlijk ook nog even.

Trein en fiets naar Denemarken

Als je met je fiets in de trein naar Denemarken wilt reizen hebben we goed nieuws voor je. Het reizen per trein en fiets naar Denemarken is steeds beter mogelijk. Ben je van plan om een fietsvakantie Denemarken te gaan maken, dan kan je vrij eenvoudig je fiets meenemen op InterCity treinen (IC), EuroCity treinen (EC) en regionale treinen richting Denemarken. Voor IC en EC treinen geldt wel een reserveringsplicht. Je moet dus verplicht voor je fiets een plek op de trein reserveren. Het reserveren van fietsplaatsreserveringen op InterCity treinen naar Denemarken is doorgaans geen probleem als je tijdig reserveert. Op EuroCity treinen naar Denemarken een fietsplaatsreservering maken is iets andere koek. Het aantal fietsplaatsen is daar veel beperkter. Je moet er dus op tijd bij zijn om op de EC een plekje voor je fiets te reserveren. Een fietsplaats reserveren op regionale treinen richting Denemarken is niet mogelijk en dus ook niet nodig. Je kunt gewoon met je fiets instappen. Wel heb je voor alle treinen ook een fietsticket nodig. Één fietsticket vanaf je opstaphalte in Nederland tot je eindhalte in Denemarken volstaat echter. Je kunt bijvoorbeeld in een keer je fietsticket boeken vanaf Haarlem tot aan Aalborg.

Via de servicedesk van NSInternational of via specialistische reisbureaus zoals Treinreiswinkel.nl kan je de reis voor jou en je fiets boeken.
Reis je met een vouwfiets? Dan kan je die simpelweg als bagage meenemen (ingeklapt) op vrijwel elke trein. zonder dat er een reservering of fietsticket voor nodig is. Voor het meenemen van een tandem of fietskar op de trein naar Denemarken gelden weer aparte regels.

Denemarken reisinformatie

Denemarken is een vakantieland dat de laatste jaren erg in trek is. Het is een perfecte bestemming voor een stedentrip, zomervakantie, fietsvakantie of weekje weg. De afstand per trein van Nederland naar Denemarken valt ook mee en er zijn goede treinverbindingen. Duurt de treinreis naar Denemarken je toch iets te lang? Dan kan je altijd nog kiezen om naar Denemarken te vliegen. Er zijn diverse internationale vliegvelden in Denemarken zoals Kopenhagen Airport, Aalborg Airport en Odense Airport. Vanaf deze vliegvelden heb je ook goede aansluitingen op het spoorwegnetwerk van Denemarken. Reis je met de trein in Denemarken, dan kun je gebruik maken van treinen van de Nationale spoorwegmaatschappij DSB of één van de particuliere spoorwegmaatschappijen in Denemarken. Ook rijden er internationale treinen door Denemarken van de DB (Deutsche Bahn) en SJ (Zweedse spoorwegen). Denk aan treinen als IC, IC-Lyn, HST (X2000), EuroNight, Snälltaget. Indien je alleen binnen Denemarken reist, dan kan je een Interrailpas One Countrypas Denemarken(v.a. €153) aanschaffen. Met deze pas kan je een aantal dagen binnen een periode binnen Denemarken reizen per trein (uitzonderingen daargelaten).

Een goede voorbereiding voordat je op treinvakantie naar Denemarken gaat is erg aan te raden. Zo kom je niet voor onaangename verassingen te staan. We hebben de belangrijkste Denemarken reisinformatie en wetenswaardigheden over Denemarken voor je op een rijtje gezet.

LandDenemarken
Officiele talenDeens
ValutaDeense kroon (DKK)
Tijdsverschil met NL/BEGeen
KlimaatGematigd zeeklimaat
Beste reistijdZomervakantie: jul/aug – Citytrip: voorjaar/najaar/zomer
EilandenSeeland, Funen, Lolland, Falster, Langeland, Als, Møn, Bornholm en Amager
Nationale spoorwegmaatschappijDSB (Danske Statsbaner)
TreinenIC, EC, IC-Lyn, X2000, EuroNight, Snälltaget.
Openbaarvervoer in DenemarkenTreinen, metro, tram, bussen en veerboten
Belangrijke treinstationsKopenhagen, Aalborg, Odense, Kolding en Aarhus.
InterrailpasDuitsland One Countrypas v.a. €153

Als je een stedentrip Denemarken, zomervakantie, krokusvakantie, kerstvakantie, herfstvakantie, meivakantie of een weekendje weg gaat in Denemarken, dan is de Interrail pas erg handig.

Veelgestelde vragen over een goedkoop treinticket naar Denemarken

Wat kost een treinticket naar Denemarken?

Al vanaf 49,90 koop je een treinkaartje naar Denemarken vanuit Nederland of België. Let erop dat de prijs van een treinticket naar Denemarken niet vastligt maar variabel is en dus kan oplopen. Er zijn ook nog diverse andere aanbieders van treinkaartjes naar Denemarken. Je vindt ze hier allemaal.

Waar boek je een goedkoop treinticket naar Denemarken?

Via NSInternational kan je snel, eenvoudig en goedkoop je treinticket naar Denemarken boeken. Er zijn echter nog een aantal andere aanbieders van treinkaartjes naar Denemarken. Bekijk ze allemaal.

Hoe kan je per trein naar Denemarken reizen?

Een treinreis naar Denemarken kan je het beste overdag maken per IC, ICE en EC. Eventueel kan je ook met de nachttrein naar Denemarken reizen (deels).

Hoelang duurt een treinreis naar Denemarken?

De reisduur van een treinreis naar Denemarken hangt af van het treinstation waar je jouw reis begint maar ook het type trein waarmee je reist. De gemiddelde reisduur van de trein naar Denemarken bedraagt 8 uur.

Wat moet je doen als je je trein naar Denemarken mist?

Mis je door vertraging van je trein de aansluitende trein naar Denemarken? Dan mag je volgens Europese wetgeving de eerstvolgende trein nemen. Het is wel raadzaam om je tot het personeel in de trein die vertraging heeft of aan het loket waar je overstapt te wenden om dit op je ticket te laten optekenen. Mis je duur je eigen schuld je trein naar Denemarken? Dan zal je een nieuw treinticket moeten kopen of je ticket moeten laten omboeken indien mogelijk.

Waar kan je opstappen als je een treinreis naar Denemarken wilt gaan maken?

De IC richting Denemarken vertrekt vanuit Amsterdam CS, Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer en Hengelo. Ook kan je op de grens in Bad Bentheim opstappen.

Je kunt je treinticket naar Denemarken boeken vanaf de volgende treinstations in Nederland: ‘s-Hertogenbosch, Alkmaar, Almelo, Almere Buiten, Almere Centrum, Almere Muziekwijk, Almere Oostvaarders, Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Amersfoort Schothorst, Amstel, Amsterdam Amstel, Amsterdam Bijlmer ArenA, Amsterdam Centraal, Amsterdam Holendrecht, Amsterdam Lelylaan, Amsterdam Muiderpoort, Amsterdam RAI, Amsterdam Science Park, Amsterdam Sloterdijk, Amsterdam Zuid, Anna Paulowna, Apeldoorn, Appingedam, Arnhem Centraal, Arnhem Presikhaaf, Arnhem Velperpoort, Assen, Baarn, Barendrecht, Barneveld Centrum, Barneveld Noord, Beesd, Belfeld, Best, Beverwijk, Bilthoven, Blerick, Bloemendaal, Bodegraven, Boxmeer, Boxtel, Breda, Buitenpost, Bunde, Bussum Zuid, Capelle Schollevaar, Castricum, Chevremont, Coevorden, Cuijk, Culemborg, Dalen, Dalfsen, De Vink, Deventer, Deventer Colmschate, Didam, Dieren, Diemen, Diemen Zuid, Dieren, Dodewaard, Dordrecht, Dordrecht Stadspolders, Dordrecht Zuid, Driebergen-Zeist, Driehuis, Dronryp, Duivendrecht, Duiven, Echt, Ede Centrum, Ede-Wageningen, Eijsden, Eindhoven, Eindhoven Strijp-S, Eindhoven Beukenlaan, Eindhoven Stadion, Elst, Emmen, Emmen Zuid, Enkhuizen, Enschede, Enschede Drienerlo, Ermelo, Etten-Leur, Eygelshoven Markt, Eygelshoven Centrum, Franeker, Gaanderen, Geldermalsen, Geldrop, Geleen Oost, Geleen Lutterade, Gilze-Rijen, Glimmen, Goes, Gorinchem, Gouda, Gouda Goverwelle, Gramsbergen, Grathem, ‘s-Gravenhage Centraal, ‘s-Gravenhage Hollands Spoor, ‘s-Gravenhage Laan van NOI, ‘s-Gravenhage Moerwijk, ‘s-Gravenhage Ypenburg, Groningen, Groningen Europapark, Grou-Jirnsum, Haarlem,, Haarlem Spaarnwoude, Halfweg-Zwanenburg, Harderwijk, Hardinxveld-Giessendam, Harlingen, Harlingen Haven, Harlingen Haven, Heemskerk, Heemstede-Aerdenhout, Heemstede-Aerdenhout, Heerenveen, Heerenveen IJsstadion, Heerhugowaard, Heerlen, Heerlen de Kissel, Heerlen Woonboulevard, Heeze, Heiloo, Helmond, Helmond Brouwhuis, Helmond ‘t Hout, Helmond Brandevoort, Hemmen-Dodewaard, Hengelo, Hengelo Gezondheidspark, ‘s-Hertogenbosch Oost, ‘s-Hertogenbosch, Hillegom, Hilversum, Hilversum Media Park, Hilversum Sportpark, Hindeloopen, Hoek van Holland Haven, Hoek van Holland Strand, Hoevelaken, Hollandsche Rading, Holten, Hoofddorp, Hoogeveen, Hoogezand-Sappemeer, Hoogkarspel, Hoorn, Hoorn Kersenboogerd, Horst-Sevenum, Houten, Houten Castellum, Hurdegaryp, ‘t Harde, IJlst, IJmuiden, IJmuiden aan Zee, Kampen, Kapelle-Biezelinge, Kerkrade Centrum, Kerkrade West, Klimmen-Ransdaal, Klarenbeek, Koudum-Molkwerum, Krabbendijke, Kropswolde, Kruiningen-Yerseke, Lage Zwaluwe, Lamswaarde, Landgraaf, Landsmeer, Langweer, Leeuwarden, Leeuwarden Camminghaburen, Leeuwarden Achter de Hoven, Leiden Centraal, Leiden Lammenschans, Lelystad Centrum, Lelystad Zuid, Lichtenvoorde-Groenlo, Lochem, Loppersum, Maarheeze, Maarssen, Maarssenbroek, Maassluis, Maassluis West, Maastricht, Maastricht Noord, Mantgum, Mariënberg, Meerssen, Meppel, Middelburg, Mook Molenhoek, Naarden-Bussum, Nieuw Amsterdam, Nieuw Vennep, Nieuwerkerk a/d IJssel, Nijkerk, Nijmegen, Nijmegen Dukenburg, Nijmegen Heyendaal, Nijverdal, Nunspeet, Obdam, Oisterwijk, Oldenzaal, Olst, Ommen, Oosterbeek, Opheusden, Oss, Oss West, Oudenbosch, Overveen, Purmerend, Purmerend Overwhere, Purmerend Weidevenne, Putten, Ravenstein, Reuver, Rheden, Rhenen, Rijssen, Rilland-Bath, Roermond, Rotterdam Alexander, Rotterdam Bergweg, Rotterdam Blaak, Rotterdam Centraal, Rotterdam Lombardijen, Rotterdam Noord, Rotterdam Stadion, Rotterdam Zuid, Santpoort Noord, Santpoort Zuid, Sassenheim, Sauwerd, Schagen, Scheemda, Schiedam Centrum, Schiedam Nieuwland, Schin op Geul, Schiphol Airport, Schothorst, Schiedam Centrum, Sittard, Sneek, Soest, Soest Zuid, Spaubeek, Stavoren, Stedum, Steenwijk, Stiens, Swalmen, Tegelen, Terborg, Tiel, Tilburg, Tilburg Reeshof, Twello, Uitgeest, Uithuizen, Uithuizermeeden, Utrecht Centraal, Utrecht Leidsche Rijn, Utrecht Overvecht, Utrecht Terwijde, Utrecht Vaartsche Rijn, Valkenburg, Varsseveld, Veendam, Veenendaal Centrum, Veenendaal West, Velp, Venlo, Venray, Vleuten, Vlissingen, Vlissingen Souburg, Voorburg, Voorhout, Voorschoten, Voorst-Empe, Vorden, Vught, Waddinxveen, Waddinxveen Noord, Weener, Weert, Weesp, Wierden, Wijchen, Wijhe, Winschoten, Winsum, Winterswijk, Wolvega, Workum, Wormerveer, Zaandam, Zaandam Kogerveld, Zaandijk Zaanse Schans, Zaltbommel, Zandvoort aan Zee, Zetten-Andelst, Zevenaar, Zevenbergen, Zoetermeer, Zoetermeer Oost, Zuidhorn, Zutphen, Zwaagwesteinde en Zwolle.