Goedkoop treinticket naar Nevers boeken

Nevers, gelegen in de regio Bourgogne-Franche-Comté in Frankrijk, is een stad die rijk is aan geschiedenis en cultuur. Met zijn schilderachtige straatjes en historische gebouwen biedt Nevers een unieke ervaring voor bezoekers. Een van de opvallende bezienswaardigheden in Nevers is de prachtige kathedraal van Saint-Cyr-et-Sainte-Julitte, een meesterwerk van gotische architectuur. Daarnaast is het Palais Ducal, een voormalig hertogelijk paleis, een must-see voor liefhebbers van architectuur. Verder kunnen bezoekers genieten van de rustige sfeer langs de oevers van de rivier de Loire. Vanuit Nevers kan je eenvoudig naar andere plaatsen in de omgeving reizen zoals Montluçon, Bourges en Le Creusot. Wil je een goedkoop treinticket naar Nevers boeken? Dat is mogelijk. Al vanaf €67 kan je een treinkaartje naar Nevers boeken.

Treinreis naar Nevers

Wanneer je met de trein naar Nevers wilt gaan maken is het handig om te weten hoe zo’n treinreis naar Nevers er in grote lijnen uitziet. Er zijn namelijk verschillende manieren om per trein naar Nevers te reizen. Zo kan je via verschillende routes reizen maar zijn er ook verschillende treinen naar Nevers. Er is echter één voor de hand liggende treinverbinding naar Nevers. Veruit de meeste treinbestemmingen in Frankrijk bereik je via dezelfde route. Doorgaans reis je eerst per Eurostar naar Parijs (voorheen de Thalys naar Parijs). Op treinstation Paris Nord aangekomen kan je overstappen op de aansluitende TGV, InterCité, regionale trein (RE) of nachttrein richting je eindbestemming. In sommige gevallen is nog een extra overstap nodig (vaak van TGV op regionale trein). Bestemmingen in het zuiden van Frankrijk kan je soms goed per nachttrein bereiken (deels). Daarnaast zijn er vaak nog alternatieve treinen waarmee je een treinreis naar Frankrijk kunt maken. Ook de treinreis naar Nevers kan je per Eurostar en vervolgens aansluitende TGV, Intercité of regionale trein afleggen.

Eurostar (Thalys)

Vrijwel altijd begint je reis per trein naar Nevers met de Eurostar (tot oktober 2023 was dit de Thalys). Met snelheden tot ongeveer 300 kilometer per uur kan je vanuit Amsterdam CS, Schiphol, Rotterdam CS, Antwerpen CS of Brussel Midi/Zuid richting Nevers reizen. De meeste Eurostar treinen naar Frankrijk hebben als eindbestemming Parijs, station Paris Nord. Echter rijden er dagelijks ook 2 Eurostar treinen naar Disneyland Parijs (treinstation Marne-La-Vallée) en Vliegveld Charles de Gaulle (Aéroport Charles de Gaulle TGV). De Eurostar naar Londen stopt onderweg ook nog in Lille, net over de Belgisch/Franse grens. Parijs is een enorm grote stad met diverse grote treinstations. Reis je door naar Nevers, dan zal je per metro, bus, regionale trein, taxi of eventueel te voet naar je aansluitende treinverbinding op een van deze treinstations moeten doorreizen. Slechts een beperkt aantal treinen vertrekt vanaf Paris Nord. Vaak kan je alleen in Paris Nord van de Eurostar overstappen op een aansluitende trein richting andere plaatsen in het noorden van Frankrijk.

Dagelijks 10 treinen

Per dag rijden er vanuit Nederland 10 Eurostar treinen naar Parijs en ook weer terug van Parijs naar Nederland. De trein rijdt over het HSL-Zuid traject waardoor er snelheden van ruim 300 kilometer per uur gereden kunnen worden. Er zijn veel faciliteiten en voorzieningen op de Eurostar trein naar Parijs aanwezig zoals WiFi, Europese stopcontactstopcontacten, klaptafeltjes, jassenhaakjes, een boordbistro (Eurostar Café) waar je wat te eten en/of drinken kunt kopen en natuurlijk toiletten. Ook is het mogelijk om een specifieke zitplaats te reserveren. Zo kan je bijvoorbeeld 4 plaatsen aan een tafeltje boeken als je in familieverband reist, een soloplaats boeken als je van rust houdt of duo plaatsen reserveren indien je samen wilt zitten zonder andere personen erbij.

3 verschillende klassen

In de Eurostar naar Parijs kun je drie verschillende klassen boeken. De Standard klasse, Comfort klasse en Premium klasse. De De Standard klasse is doorgaans het goedkoopst. De Comfort klasse biedt ruimere zitplaatsen dan de Standard klasse. Reis je Premium klasse in de Eurostar naar Parijs, dan krijg je op bepaalde routes een maaltijd opgediend aan de zitplaats. Ook zijn de zitplaatsen ruimer en je krijgt toegang tot de NS International Lounge in Amsterdam, Rotterdam en Schiphol en tot de exclusieve lounges in Brussel en Parijs. Bij je treinticket voor de Eurostar naar Parijs zit doorgaans altijd een zitplaatsreservering inbegrepen. Lees hier alles over de Eurostar.

Naast deze reguliere Eurostar treinverbindingen die dagelijks meerdere malen vanuit Nederland en België naar Frankrijk rijden en ook weer terug, zijn er ook nog twee seizoensgebonden Eurostartreinen naar Frankrijk.

Eurostar Snow-trein

In het winterseizoen rijdt er elke zaterdag een rechtstreekse trein naar de Franse Alpen, de Eurostar-Snow. Ook rijdt deze trein op zaterdagen weer terug van Frankrijk naar Nederland. Deze Eurostar Snow-trein vertrekt net als de reguliere Eurostar ook uit Amsterdam CS, Schiphol, Rotterdam CS, Antwerpen CS en Brussel Midi/Zuid maar rijdt met een grote boog om Parijs heen. Deze directe trein naar de Franse wintersportplaatsen Chambéry, Albertville, Moutiers-Salins-Brides-Les-Bains, Aime-La-Plagne, Landry en Bourg-Saint-Maurice is een ideale manier om zonder overstappen naar de Franse sneeuw te reizen. De trein vertrekt voor het eerst eind december en voor het laatst eind maart. Je kunt je skispullen gewoon meenemen.

Eurostar Sun-trein

Ook rijdt er een directe trein naar Zuid-Frankrijk in de zomer. Deze Eurostar-Sun trein vertrekt ook weer vanuit Amsterdam CS, Schiphol, Rotterdam CS, Antwerpen CS en Brussel Midi/Zuid om rechtstreekse naar Valence, Avignon, Aix-en-Provence en Marseille te rijden. Deze rechtstreekse trein naar Zuid-Frankrijk rijdt ook alleen op zaterdagen heen-en terug en in de maanden juli en augustus.

Verder rijdt er vanuit Parijs nog een Eurostar trein via België naar Londen.

TGV

Eenmaal met de Eurostar aangekomen in Parijs kan je met verschillende treinen doorreizen naar Nevers. Vanaf diverse grote treinstations in Parijs vertrekken TGV treinen (Train à Grande Vitesse) naar alle hoeken van Frankrijk. Met deze hogesnelheidstreinen bereik je snel je bestemming. De TGV treinen zijn redelijk vergelijkbaar met de Thalys/Eurostar treinen qua voorzieningen en comfort. Reis je per TGV naar Nevers, dan zit er altijd een zitplaatsreservering bij je ticket inbegrepen.

Intercité

De Franse spoorwegmaatschappij SNCF is eigenaar van de Intercité treinen. Deze treinen rijden op middellange afstanden in Frankrijk. De Intercités in Frankrijk rijden doorgaans een stuk langzamer dan de snelle TGV’s. De Intercité treinen naar Nevers zijn wat eenvoudiger en bieden daarom ook wat minder comfort dan de TGV of Eurostar(Thalys) treinen. Toch is het een prima trein die gelukkig onderweg ook niet al te veel stopt. De treinen vertrekken vanaf de Parijse stations: Paris-Saint-Lazare, Paris-Montparnasse, Paris-Nord , Paris-Austerlitz, Paris Gare de Lyon, Paris Gare de l’Est en Paris Bercy. Op de trein kan je vaak een zitplaats reserveren.

Nachttrein

De Intercités zijn feitelijk langeafstandstreinen binnen Frankrijk die zowel overdag rijden als ’s nachts. Met de Intercité de nuit, de Franse nachttrein, kan je onder andere naar Hendaye (Irun), Bordeaux, Nice, Briançon, Latour de Carol, Luchon, Cerbère, Toulouse, Rodez, Carmaux en Albi reizen. Daarbij kun je overnachten in couchettes of slaapstoelen. In de trein kan je wat te eten kopen bij de rijtuigbegeleider en er zijn wasruimtes en toiletten in de nachttrein aanwezig.

Regionale trein

Je kunt ook prima per regionale trein naar Nevers reizen. Er rijden vele regionale treinen naar allerlei kleine plaatsen en gehuchten in alle uithoeken van het land. Reizen per regionale trein naar Nevers is redelijk goedkoop en je kunt terplekke een kaartje kopen. Zitplaatsen reserveren is niet mogelijk.

Opstappen

Als je op een ander treinstation op de trein richting Nevers wilt stappen dan op Amsterdam CS, Schiphol, of Rotterdam CS, dan kan dat natuurlijk ook. Je kunt met binnenlandse treinen (van de Nederlandse Spoorwegen) eerst vanaf jouw treinstation naar keuze naar een opstapstation van de Eurostar naar Frankrijk reizen. Daar kan je vervolgens op de Eurostar stappen. Je kunt je treinkaartje naar Nevers boeken vanaf het treinstation in Nederland waar je wilt opstappen. Zo hoef je niet nog een los treinkaartje naar het opstapstation van de internationale trein te kopen of je Ov-kaart te gebruiken en bespaar je geld! Zo’n aansluitticket kost €9 in de tweede klasse en €15 in de eerste klasse.

Aanbieders van treinkaartjes naar Nevers

Als je op zoek bent naar een goedkoop treinticket naar Nevers, dan kan je tegenwoordig via veel website een treinticket boeken. Er zijn vrij veel aanbieders van treinkaartjes naar Nevers. Natuurlijk kan je een treinticket naar Nevers boeken via NSInternational, de Deutsche Bahn (DB) of de SNCF, de Franse spoorwegen. Zelfs via de NMBS (Belgische spoorwegen) kan je een treinkaartje naar Nevers boeken. Maar, welke aanbieder van treinkaartjes naar Nevers is nu eigenlijk het goedkoopst? Vaak zijn er niet hele grote prijsverschillen tussen aanbieders van treinkaartjes naar Nevers. Het scheelt soms slechts enkele Euro’s. Onze persoonlijke voorkeur gaat uit naar NSInternational. Zij hebben een overzichtelijke website waar je snel en eenvoudig kunt boeken op een veilige manier. Voor sommige bestemmingen in Frankrijk hebben ze zelfs een prijsoverzicht per maand en dag. Zo kan je makkelijk zien wanneer een treinticket naar Nevers het goedkoopst is. Het annuleren of wijzigen van treintickets verloopt daar erg soepel en doorgaans is ook de service vrij goed evenals het contact met de helpdesk. Hieronder een overzicht van populaire aanbieders van treinkaartjes naar Nevers.


AANBIEDER OMSCHRIJVING WAARDERING ZOEK AANBIEDING
NSInternational
De nr 1 in Nederland.
Handige prijsoverzichten en gebruiksvriendelijke site.
Snel en eenvoudig online boeken.
4.6 / 5
Deutsche Bahn (DB)
Website van de Duitse spoorwegen.
Snelle en praktische website.
Zeer veel bestemmingen.
4.2 / 5
Omio
Duitse online reisvergelijkings- en boekingswebsite.
Betalen met Visa, MasterCard of PayPal.
Alleen internationale helpdesk.
4.1 / 5
Trainline
Internationale vergelijkingssite.
Betalen met Visa, MasterCard of PayPal.
Handig voor treintickets in Groot-Brittannië.
4.0 / 5
NMBS
Website van de Belgische spoorwegen.
Redelijk overzichtelijke website.
Eenvoudig betalen.
3.6 / 5

Ervaringen met boeken

Uit onze eigen ervaringen met onder ander NSInternational, Deutsche Bahn, Trainline, Omio, SBB (Zwitserse spoorwegen), NMBS (Belgische spoorwegen) en Treinreiswinkel kunnen we concluderen dat NSInternational het meest klantgericht is. Ook kan je in het Nederlands met ze communiceren. Zowel het boeken als wijzigen en annuleren van treintickets verloopt doorgaans erg soepel via de website van NSInternational. Je krijgt bij annuleren (mits je er rechts op heb) snel je geld teruggestort op je rekening. Bij andere aanbieders van treinkaartjes kan dit aanzienlijk langer duren en verloopt ook het contact vaak stroever. Zeker bij internationale aanbieders van treintickets.

Tips voor een goedkoop treinticket naar Nevers

Het valt niet altijd mee om een goedkoop treinticket naar Nevers te vinden. Er zijn veel boekingswebsites voor treintickets naar Nevers waar je uit kunt kiezen maar belangrijker nog, er zijn behoorlijk wat factoren die invloed hebben op de prijs van een treinticket naar Nevers. Wil je een goedkoop treinticket naar Nevers boeken? Dan helpen we je graag een handje. Om je een handje op weg te helpen hebben we een aantal handige tips om een goedkoop treinticket naar Nevers te boeken voor je op een rijtje gezet. Indien je zoveel mogelijk met deze tips om een goedkoop treinticket naar Nevers te boeken rekening houdt, dan moet het lukken om een voordelig treinkaartje naar Nevers te boeken.

 1. Boek je ticket op tijd
  Dé gouden tip om een goedkoop treinticket naar Nevers te boeken: Zorg ervoor dat je op tijd je treinkaartje naar Nevers boekt. Op deze manier kan je het meest op je treinticket besparen. De grootste kans op een goedkoop treinticket naar Nevers heb je als je op tijd boekt aangezien de prijs van internationale treintickets variabel is en oploopt naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Treintickets naar Nevers kan je doorgaans 120 dagen voor reisdatum al boeken (Eurostar/Thalys tot 122 dagen, TGV 90 tot 120 dagen voor vertrek). Boek je jouw treinkaartje naar Nevers 90 tot 120 dagen voor vertrek, dan is de kans groot dat je erg goedkoop met de trein naar Nevers kunt reizen. Hoe langer je wacht met boeken, hoe meer je vaak kwijt bent. Op hele korte termijn, enkele dagen voor vertrek, betaal je vaak een veelvoud van de prijs die je betaalt als je op tijd boekt. Boek je 45 tot 90 dagen voor vertrek, dan kan je vaak ook nog vrij goedkoop reizen alhoewel het voordeligste treinkaartje naar Nevers dan waarschijnlijk niet meer beschikbaar is. Zorg er dus voor dat je tijdig boekt als je voordelig met de trein naar Nevers wilt reizen.
 1. Ontwijk drukke reisdagen
  De prijs van een treinticket naar Nevers hangt grotendeels af van vraag en aanbod. Er zijn namelijk verschillende prijzen (of staffels) voor treintickets beschikbaar. Als de goedkoopste treintickets (Mid-flex tarief tarief zijn uitverkocht, dan kan je de duurdere treintickets van dit tarief boeken (duurdere staffel). Vaak zijn die €10 tot €15 duurder dan de treintickets van de goedkopere staffel. Is de tweede staffel uitverkocht, dan kan je tickets uit de duurdere 3e staffel kopen. De prijs is dan weer €10 tot €20 opgelopen. Dit proces gaat door tot je de volprijs (Full-flex tarief) betaalt! Omdat veel mensen reizen in het weekend en in vakantieperiodes (denk aan de Meivakantie, Krokusvakantie (wintersportvakantie), Kerstvakantie, Pinksteren etc.), zijn de goedkoopste treintickets op die dagen snel uitverkocht. De duurdere treintickets blijven dus over. Indien het enigszins mogelijk is om de weekenden en top-drukke dagen te ontwijken, dan kan je veel geld besparen op je treinticket naar Nevers en kan je vaak toch nog een goedkoop treinticket naar Nevers boeken. Let er wel op dat de Eurostar naar Parijs soms al te boeken is terwijl een aansluitende TGV of Intercité trein nog niet te boeken is. Je kunt de tickets dan ook los boeken (eerst de Eurostar, later de TGV, let wel op voldoende overstaptijd in Parijs!).
 1. Pak een trein vroeger of later
  Ook per treinverbinding kan de prijs verschillen. Vaak is een trein die op een druk, populair tijdstip rijdt sneller volgeboekt. Zodoende zijn ook de voordelige treintickets op deze trein sneller uitverkocht. Indien je een trein eerder of later neemt, dan kan dit aanzienlijk in de prijs van je treinticket naar Nevers schelen. Ga wel na of een eerdere of latere treinverbinding voor jou haalbaar is.
 1. Reis via een alternatieve treinverbinding
  Als je op jouw voorkeurs verbinding geen voordelige treintickets naar Nevers meer tegenkomt, dan loont het soms om via een alternatieve treinverbinding te reizen. Soms is de Eurostar (Thalys( naar Parijs erg duur. Je kunt dan proberen om met de InterCity-Brussel naar Brussel te reizen om daar op de Eurostar naar Parijs te stappen. Naast de 10 Eurostar treinen die vanuit Nederland naar Parijs rijden, zijn er dagelijks ook nog tal van Eurostar treinen die als vertrekpunt Brussel hebben. Je boekt dan een Early Bird ticket van Nederland naar Brussel (minimaal 7 dagen voor vertrek boeken), en vanaf Brussel een tickets naar Parijs met de Eurostar. In Frankrijk kan je eventueel ook nog een Intercité nemen in plaats van een vaak duurdere TGV trein naar Nevers.
 1. Ga Interrailen
  Zeker als je op korte termijn nog goedkoop met de trein naar Nevers wilt gaan reizen is interrailen een uitkomst. Vaak zijn er vlak voor vertrek (enkele dagen voor vertrek) geen goedkope treinkaartjes naar Nevers meer te vinden. Reis je met een Interrail Global pas, dan betaal je een vaste prijs voor je vervoer en hoef je alleen nog een toeslag voor een eventuele zitplaatsreservering te betalen. Met de goedkoopste Interrail pas kan je 4 dagen binnen 1 maand reizen. Je kunt er dus mee naar Nevers reizen en weer terug. Daarnaast hou je nog 2 reisdagen over voor een leuk tripje ter plekke. Reis je met de Eurostar (Thalys) of TGV, dan moet je verplicht nog betalen voor een reservering. Reis je met Intercity treinen en/of regionale treinen, dan kan je zo instappen met je Interrail pas (vervoersbewijs). Je boekt al een Interrail pas vanaf €194 per persoon.

Korting op de trein naar Nevers

Wie wil het niet als ie op reis gaat naar Nevers? Met korting op de trein naar Nevers reizen! Gelukkig is dat mogelijk. Er zijn meerdere manieren waarop je met korting op je treinkaartje naar Nevers kunt reizen. We hebben een overzicht voor je gemaakt met alle mogelijke manieren van korting op de trein naar Nevers!

 1. Vroegboekkorting

  De manier om zoveel mogelijk korting op de trein naar Nevers te verkrijgen is door vroeg te boeken. Wil je een goedkoop treinticket naar Nevers bemachtigen, dan is het zorg om op tijd je treinkaartje te boeken. Op deze manier heb je namelijk de grootste kans om het voordelige Semi-flex tarief te kunnen boeken. Deze vroegboekkorting naar Nevers is aanzienlijk voordeliger dan het Full-flex tarief dat vaak alleen op korte termijn nog beschikbaar is. Wil je dus een goedkoop treinticket naar Nevers boeken? Boek dan ruim op tijd! Houd er rekening mee dat je de Eurostar naar Parijs al 122 dagen voor vertrek kunt boeken. Treinen binnen Frankrijk kan je doorgaans 90 tot 120 dagen voor vertrek boeken.

 2. Leeftijdskorting

  Leeftijdskorting op de trein naar Nevers bestaat ook. Er bestaat leeftijdskorting op de Eurostar naar Parijs en de TGV treinen binnen Frankrijk voor zowel senioren (60+), jongeren (t/m 27 jaar) en kinderen (4 t/m 11 jaar). Kinderen t/m 3 jaar reizen geheel gratis mee met (groot)ouder indien die in het bezit is van een geldig treinticket. Gratis meereizende kinderen hebben geen recht op een eigen zitplaats en moeten dus op schoot zitten.

  Korting voor kinderen
  Kinderen (t/m 11 jaar) reizen wel met flinke korting mee met ouder of grootouder op de trein naar Nevers. Dit geldt voor vrijwel alle treinen richting Nevers. Ze betalen een sterk gereduceerde prijs.

  Korting voor jongeren
  Voor jongeren is op de Eurostar en TGV ook een korting mogelijk. Let wel, vaak is deze korting echter duurder dan het voordeligste kortingstarief op deze treinen. Dat kan je dus beter boeken. Op korte termijn met de dagtrein reizen? Dan kan je als jongere het beste een Interrail met jongerenkorting aanschaffen.

  Korting voor senioren
  Ook bestaat er een korting voor senioren op de Eurostar en TGV naar Nevers. Ook de seniorenkorting is duurder dan het voordeligste aanbiedingstarief. Reis je als senior op korte termijn met de trein naar Nevers? Er bestaat een speciale Interrail pas voor senioren. Hier kan je redelijk voordelig met retour reizen naar Nevers op korte termijn. Vergeet niet de soms verplichte zitplaatsreserveringen.

 3. Voordeelurenkorting

  Ben je benieuwd of je ook met voordeelurenkorting op de trein naar Nevers kunt reizen? Ja, dat is mogelijk. Er is echter wel een grote “maar”. De voordeelurenkorting is echter alleen van toepassing als je tijdens de daluren reist per IC of Regionale trein en het tarief is alleen geldig op het Full-flex tarief op de trein naar het opstapstation van de Eurostar. Reis je per InterCity-Brussel, dan is voordeelurenkorting ook mogelijk. Lees hier de speciale voorwaarden.

 4. Railpluskorting

  Ook Railplus korting op de trein naar Nevers is mogelijk. De korting is echter zeer gering en alleen van toepassing op het Full-flex tarief indien je per IC of regionale trein reist en op het traject in België. Ook hier geldt dat het veel aantrekkelijker is qua prijs om een Interrail Pas aan te schaffen indien je op korte termijn retour naar Nevers reist.

 5. Overige kortingen

  Er bestaan ook nog andere kortingen op de trein naar Nevers. Deze kortingen zijn alleen van toepassing op specifieke reizigers zoals bijvoorbeeld mindervaliden (rolstoel afhankelijken, blinde personen etc.) en begeleiders. Voor kortingen kunnen zij zich tot de NS wenden.

Treinstation van Nevers