Goedkoop treinticket naar Tignes boeken

Tignes is een populaire bestemming in Frankrijk, vooral in de wintermaanden. De plaats staat bekend om zijn uitstekende skigebieden en adembenemende berglandschap. Het biedt een scala aan activiteiten voor avontuurlijke reizigers, zoals skiën, snowboarden en wandelen. Een van de opvallende bezienswaardigheden is het Lac de Tignes, een prachtig bergmeer waar bezoekers kunnen genieten van watersporten en ontspannen aan de oever. Daarnaast is er het Maison de Tignes, een museum dat de geschiedenis en cultuur van de regio belicht. Tignes heeft ook levendige après-ski mogelijkheden, met gezellige bars en restaurants waar bezoekers kunnen genieten van lokale gerechten en drankjes. In de omgeving van Tignes liggen grotere plaatsen zoals Val-d’Isère, Aime-la-Plagne en Moûtiers, die allemaal gemakkelijk te bereiken zijn en extra mogelijkheden bieden voor verkenning en ontdekking. Wil je een goedkoop treinticket naar Tignes boeken? Dat is mogelijk. Al vanaf €88 kan je een treinkaartje naar Tignes boeken.

Treinreis naar Tignes

Wanneer je met de trein naar Tignes wilt gaan maken is het handig om te weten hoe zo’n treinreis naar Tignes er in grote lijnen uitziet. Er zijn namelijk verschillende manieren om per trein naar Tignes te reizen. Een treinstation in Tignes is er helaas niet. Je kunt de trein tot aan Bourg-Saint-Maurice nemen om daar vervolgens per bus of taxi door te reizen naar Tignes. Er is echter één voor de hand liggende treinverbinding maar Tignes. Veruit de meeste treinbestemmingen in Frankrijk bereik je via dezelfde route. Doorgaans reis je eerst per Eurostar naar Parijs (voorheen de Thalys naar Parijs). Op treinstation Paris Nord aangekomen kan je overstappen op de aansluitende TGV naar Tignes. Ook de treinreis naar Tignes kan je per Eurostar en vervolgens aansluitende TGV afleggen.

Eurostar (Thalys)

Vrijwel altijd begint je reis per trein naar Tignes met de Eurostar (tot oktober 2023 was dit de Thalys). Met snelheden tot ongeveer 300 kilometer per uur kan je vanuit Amsterdam CS, Schiphol, Rotterdam CS, Antwerpen CS of Brussel Midi/Zuid richting Tignes reizen. De meeste Eurostar treinen naar Frankrijk hebben als eindbestemming Parijs, station Paris Nord. Echter rijden er dagelijks ook 2 Eurostar treinen naar Disneyland Parijs (treinstation Marne-La-Vallée) en Vliegveld Charles de Gaulle (Aéroport Charles de Gaulle TGV). De Eurostar naar Londen stopt onderweg ook nog in Lille, net over de Belgisch/Franse grens. Parijs is een enorm grote stad met diverse grote treinstations. Reis je door naar Tignes, dan zal je per metro, bus, regionale trein, taxi of eventueel te voet naar je aansluitende treinverbinding op een van deze treinstations moeten doorreizen. Slechts een beperkt aantal treinen vertrekt vanaf Paris Nord. Vaak kan je alleen in Paris Nord van de Eurostar overstappen op een aansluitende trein richting andere plaatsen in het noorden van Frankrijk.

Dagelijks 10 treinen

Per dag rijden er vanuit Nederland 10 Eurostar treinen naar Parijs en ook weer terug van Parijs naar Nederland. De trein rijdt over het HSL-Zuid traject waardoor er snelheden van ruim 300 kilometer per uur gereden kunnen worden. Er zijn veel faciliteiten en voorzieningen op de Eurostar trein naar Parijs aanwezig zoals WiFi, Europese stopcontactstopcontacten, klaptafeltjes, jassenhaakjes, een boordbistro (Eurostar Café) waar je wat te eten en/of drinken kunt kopen en natuurlijk toiletten. Ook is het mogelijk om een specifieke zitplaats te reserveren. Zo kan je bijvoorbeeld 4 plaatsen aan een tafeltje boeken als je in familieverband reist, een soloplaats boeken als je van rust houdt of duo plaatsen reserveren indien je samen wilt zitten zonder andere personen erbij.

3 verschillende klassen

In de Eurostar naar Parijs kun je drie verschillende klassen boeken. De Standard klasse, Comfort klasse en Premium klasse. De De Standard klasse is doorgaans het goedkoopst. De Comfort klasse biedt ruimere zitplaatsen dan de Standard klasse. Reis je Premium klasse in de Eurostar naar Parijs, dan krijg je op bepaalde routes een maaltijd opgediend aan de zitplaats. Ook zijn de zitplaatsen ruimer en je krijgt toegang tot de NS International Lounge in Amsterdam, Rotterdam en Schiphol en tot de exclusieve lounges in Brussel en Parijs. Bij je treinticket voor de Eurostar naar Parijs zit doorgaans altijd een zitplaatsreservering inbegrepen. Lees hier alles over de Eurostar.

Naast deze reguliere Eurostar treinverbindingen die dagelijks meerdere malen vanuit Nederland en België naar Frankrijk rijden en ook weer terug, zijn er ook nog twee seizoensgebonden Eurostartreinen naar Frankrijk.

Eurostar Snow-trein

In het winterseizoen rijdt er elke zaterdag een rechtstreekse trein naar Tignes, de Eurostar-Snow. Ook rijdt deze trein op zaterdagen weer terug van Frankrijk naar Nederland. Deze Eurostar Snow-trein vertrekt net als de reguliere Eurostar ook uit Amsterdam CS, Schiphol, Rotterdam CS, Antwerpen CS en Brussel Midi/Zuid maar rijdt met een grote boog om Parijs heen. Deze directe trein naar de Franse wintersportplaatsen Chambéry, Tignes, Moutiers-Salins-Brides-Les-Bains, Tignes, Landry en Bourg-Saint-Maurice is een ideale manier om zonder overstappen naar de Franse sneeuw te reizen. De trein vertrekt voor het eerst eind december en voor het laatst eind maart. Je kunt je skispullen gewoon meenemen op deze directe trein naar Tignes.

TGV

Eenmaal met de Eurostar aangekomen in Parijs kan je met de TGV doorreizen naar Tignes. Vanaf diverse grote treinstations in Parijs vertrekken TGV treinen (Train à Grande Vitesse) naar alle hoeken van Frankrijk. Met deze hogesnelheidstreinen bereik je snel je bestemming. De TGV treinen zijn redelijk vergelijkbaar met de Thalys/Eurostar treinen qua voorzieningen en comfort. Reis je per TGV naar Tignes, dan zit er altijd een zitplaatsreservering bij je ticket inbegrepen.

Aanbieders van treinkaartjes naar Tignes

Als je op zoek bent naar een goedkoop treinticket naar Tignes, dan kan je tegenwoordig via veel website een treinticket boeken. Er zijn vrij veel aanbieders van treinkaartjes naar Tignes. Natuurlijk kan je een treinticket naar Tignes boeken via NSInternational, de Deutsche Bahn (DB) of de SNCF, de Franse spoorwegen. Zelfs via de NMBS (Belgische spoorwegen) kan je een treinkaartje naar Tignes boeken. Maar, welke aanbieder van treinkaartjes naar Tignes is nu eigenlijk het goedkoopst? Vaak zijn er niet hele grote prijsverschillen tussen aanbieders van treinkaartjes naar Tignes. Het scheelt soms slechts enkele Euro’s. Onze persoonlijke voorkeur gaat uit naar NSInternational. Zij hebben een overzichtelijke website waar je snel en eenvoudig kunt boeken op een veilige manier. Voor sommige bestemmingen in Frankrijk hebben ze zelfs een prijsoverzicht per maand en dag. Zo kan je makkelijk zien wanneer een treinticket naar Tignes het goedkoopst is. Het annuleren of wijzigen van treintickets verloopt daar erg soepel en doorgaans is ook de service vrij goed evenals het contact met de helpdesk. Hieronder een overzicht van populaire aanbieders van treinkaartjes naar Tignes.


AANBIEDER OMSCHRIJVING WAARDERING ZOEK AANBIEDING
NSInternational
De nr 1 in Nederland.
Handige prijsoverzichten en gebruiksvriendelijke site.
Snel en eenvoudig online boeken.
4.6 / 5
Deutsche Bahn (DB)
Website van de Duitse spoorwegen.
Snelle en praktische website.
Zeer veel bestemmingen.
4.2 / 5
Omio
Duitse online reisvergelijkings- en boekingswebsite.
Betalen met Visa, MasterCard of PayPal.
Alleen internationale helpdesk.
4.1 / 5
Trainline
Internationale vergelijkingssite.
Betalen met Visa, MasterCard of PayPal.
Handig voor treintickets in Groot-Brittannië.
4.0 / 5
NMBS
Website van de Belgische spoorwegen.
Redelijk overzichtelijke website.
Eenvoudig betalen.
3.6 / 5

Ervaringen met boeken

Uit onze eigen ervaringen met onder ander NSInternational, Deutsche Bahn, Trainline, Omio, SBB (Zwitserse spoorwegen), NMBS (Belgische spoorwegen) en Treinreiswinkel kunnen we concluderen dat NSInternational het meest klantgericht is. Ook kan je in het Nederlands met ze communiceren. Zowel het boeken als wijzigen en annuleren van treintickets verloopt doorgaans erg soepel via de website van NSInternational. Je krijgt bij annuleren (mits je er rechts op heb) snel je geld teruggestort op je rekening. Bij andere aanbieders van treinkaartjes kan dit aanzienlijk langer duren en verloopt ook het contact vaak stroever. Zeker bij internationale aanbieders van treintickets.

Tips voor een goedkoop treinticket naar Tignes

Het valt niet altijd mee om een goedkoop treinticket naar Tignes te vinden. Er zijn veel boekingswebsites voor treintickets naar Tignes waar je uit kunt kiezen maar belangrijker nog, er zijn behoorlijk wat factoren die invloed hebben op de prijs van een treinticket naar Tignes. Wil je een goedkoop treinticket naar Tignes boeken? Dan helpen we je graag een handje. Om je een handje op weg te helpen hebben we een aantal handige tips om een goedkoop treinticket naar Tignes te boeken voor je op een rijtje gezet. Indien je zoveel mogelijk met deze tips om een goedkoop treinticket naar Tignes te boeken rekening houdt, dan moet het lukken om een voordelig treinkaartje naar Tignes te boeken.

 1. Boek je ticket op tijd
  Dé gouden tip om een goedkoop treinticket naar Tignes te boeken: Zorg ervoor dat je op tijd je treinkaartje naar Tignes boekt. Op deze manier kan je het meest op je treinticket besparen. De grootste kans op een goedkoop treinticket naar Tignes heb je als je op tijd boekt aangezien de prijs van internationale treintickets variabel is en oploopt naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Treintickets naar Tignes kan je doorgaans 120 dagen voor reisdatum al boeken (Eurostar/Thalys tot 122 dagen, TGV 90 tot 120 dagen voor vertrek). Boek je jouw treinkaartje naar Tignes 90 tot 120 dagen voor vertrek, dan is de kans groot dat je erg goedkoop met de trein naar Tignes kunt reizen. Hoe langer je wacht met boeken, hoe meer je vaak kwijt bent. Op hele korte termijn, enkele dagen voor vertrek, betaal je vaak een veelvoud van de prijs die je betaalt als je op tijd boekt. Boek je 45 tot 90 dagen voor vertrek, dan kan je vaak ook nog vrij goedkoop reizen alhoewel het voordeligste treinkaartje naar Tignes dan waarschijnlijk niet meer beschikbaar is. Zorg er dus voor dat je tijdig boekt als je voordelig met de trein naar Tignes wilt reizen.
 1. Ontwijk drukke reisdagen
  De prijs van een treinticket naar Tignes hangt grotendeels af van vraag en aanbod. Er zijn namelijk verschillende prijzen (of staffels) voor treintickets beschikbaar. Als de goedkoopste treintickets (Mid-flex tarief tarief zijn uitverkocht, dan kan je de duurdere treintickets van dit tarief boeken (duurdere staffel). Vaak zijn die €10 tot €15 duurder dan de treintickets van de goedkopere staffel. Is de tweede staffel uitverkocht, dan kan je tickets uit de duurdere 3e staffel kopen. De prijs is dan weer €10 tot €20 opgelopen. Dit proces gaat door tot je de volprijs (Full-flex tarief) betaalt! Omdat veel mensen reizen in het weekend en in vakantieperiodes (denk aan de Meivakantie, Krokusvakantie (wintersportvakantie), Kerstvakantie, Pinksteren etc.), zijn de goedkoopste treintickets op die dagen snel uitverkocht. De duurdere treintickets blijven dus over. Indien het enigszins mogelijk is om de weekenden en top-drukke dagen te ontwijken, dan kan je veel geld besparen op je treinticket naar Tignes en kan je vaak toch nog een goedkoop treinticket naar Tignes boeken. Let er wel op dat de Eurostar naar Parijs soms al te boeken is terwijl een aansluitende TGV of Intercité trein nog niet te boeken is. Je kunt de tickets dan ook los boeken (eerst de Eurostar, later de TGV, let wel op voldoende overstaptijd in Parijs!).
 1. Pak een trein vroeger of later
  Ook per treinverbinding kan de prijs verschillen. Vaak is een trein die op een druk, populair tijdstip rijdt sneller volgeboekt. Zodoende zijn ook de voordelige treintickets op deze trein sneller uitverkocht. Indien je een trein eerder of later neemt, dan kan dit aanzienlijk in de prijs van je treinticket naar Tignes schelen. Ga wel na of een eerdere of latere treinverbinding voor jou haalbaar is.
 1. Reis via een alternatieve treinverbinding
  Als je op jouw voorkeurs verbinding geen voordelige treintickets naar Tignes meer tegenkomt, dan loont het soms om via een alternatieve treinverbinding te reizen. Soms is de Eurostar (Thalys( naar Parijs erg duur. Je kunt dan proberen om met de InterCity-Brussel naar Brussel te reizen om daar op de Eurostar naar Parijs te stappen. Naast de 10 Eurostar treinen die vanuit Nederland naar Parijs rijden, zijn er dagelijks ook nog tal van Eurostar treinen die als vertrekpunt Brussel hebben. Je boekt dan een Early Bird ticket van Nederland naar Brussel (minimaal 7 dagen voor vertrek boeken), en vanaf Brussel een tickets naar Parijs met de Eurostar. In Frankrijk kan je eventueel ook nog een Intercité nemen in plaats van een vaak duurdere TGV trein naar Tignes.
 1. Ga Interrailen
  Zeker als je op korte termijn nog goedkoop met de trein naar Tignes wilt gaan reizen is interrailen een uitkomst. Vaak zijn er vlak voor vertrek (enkele dagen voor vertrek) geen goedkope treinkaartjes naar Tignes meer te vinden. Reis je met een Interrail Global pas, dan betaal je een vaste prijs voor je vervoer en hoef je alleen nog een toeslag voor een eventuele zitplaatsreservering te betalen. Met de goedkoopste Interrail pas kan je 4 dagen binnen 1 maand reizen. Je kunt er dus mee naar Tignes reizen en weer terug. Daarnaast hou je nog 2 reisdagen over voor een leuk tripje ter plekke. Reis je met de Eurostar (Thalys) of TGV, dan moet je verplicht nog betalen voor een reservering. Reis je met Intercity treinen en/of regionale treinen, dan kan je zo instappen met je Interrail pas (vervoersbewijs). Je boekt al een Interrail pas vanaf €194 per persoon.

Korting op de trein naar Tignes

Wie wil het niet als ie op reis gaat naar Tignes? Met korting op de trein naar Tignes reizen! Gelukkig is dat mogelijk. Er zijn meerdere manieren waarop je met korting op je treinkaartje naar Tignes kunt reizen. We hebben een overzicht voor je gemaakt met alle mogelijke manieren van korting op de trein naar Tignes!

 1. Vroegboekkorting

  De manier om zoveel mogelijk korting op de trein naar Tignes te verkrijgen is door vroeg te boeken. Wil je een goedkoop treinticket naar Tignes bemachtigen, dan is het zorg om op tijd je treinkaartje te boeken. Op deze manier heb je namelijk de grootste kans om het voordelige Semi-flex tarief te kunnen boeken. Deze vroegboekkorting naar Tignes is aanzienlijk voordeliger dan het Full-flex tarief dat vaak alleen op korte termijn nog beschikbaar is. Wil je dus een goedkoop treinticket naar Tignes boeken? Boek dan ruim op tijd! Houd er rekening mee dat je de Eurostar naar Parijs al 122 dagen voor vertrek kunt boeken. Treinen binnen Frankrijk kan je doorgaans 90 tot 120 dagen voor vertrek boeken.

 2. Leeftijdskorting

  Leeftijdskorting op de trein naar Tignes bestaat ook. Er bestaat leeftijdskorting op de Eurostar naar Parijs en de TGV treinen binnen Frankrijk voor zowel senioren (60+), jongeren (t/m 27 jaar) en kinderen (4 t/m 11 jaar). Kinderen t/m 3 jaar reizen geheel gratis mee met (groot)ouder indien die in het bezit is van een geldig treinticket. Gratis meereizende kinderen hebben geen recht op een eigen zitplaats en moeten dus op schoot zitten.

  Korting voor kinderen
  Kinderen (t/m 11 jaar) reizen wel met flinke korting mee met ouder of grootouder op de trein naar Tignes. Dit geldt voor vrijwel alle treinen richting Tignes. Ze betalen een sterk gereduceerde prijs.

  Korting voor jongeren
  Voor jongeren is op de Eurostar en TGV ook een korting mogelijk. Let wel, vaak is deze korting echter duurder dan het voordeligste kortingstarief op deze treinen. Dat kan je dus beter boeken. Op korte termijn met de dagtrein reizen? Dan kan je als jongere het beste een Interrail met jongerenkorting aanschaffen.

  Korting voor senioren
  Ook bestaat er een korting voor senioren op de Eurostar en TGV naar Tignes. Ook de seniorenkorting is duurder dan het voordeligste aanbiedingstarief. Reis je als senior op korte termijn met de trein naar Tignes? Er bestaat een speciale Interrail pas voor senioren. Hier kan je redelijk voordelig met retour reizen naar Tignes op korte termijn. Vergeet niet de soms verplichte zitplaatsreserveringen.

 3. Voordeelurenkorting

  Ben je benieuwd of je ook met voordeelurenkorting op de trein naar Tignes kunt reizen? Ja, dat is mogelijk. Er is echter wel een grote “maar”. De voordeelurenkorting is echter alleen van toepassing als je tijdens de daluren reist per IC of Regionale trein en het tarief is alleen geldig op het Full-flex tarief op de trein naar het opstapstation van de Eurostar. Reis je per InterCity-Brussel, dan is voordeelurenkorting ook mogelijk. Lees hier de speciale voorwaarden.

 4. Railpluskorting

  Ook Railplus korting op de trein naar Tignes is mogelijk. De korting is echter zeer gering en alleen van toepassing op het Full-flex tarief indien je per IC of regionale trein reist en op het traject in België. Ook hier geldt dat het veel aantrekkelijker is qua prijs om een Interrail Pas aan te schaffen indien je op korte termijn retour naar Tignes reist.

 5. Overige kortingen

  Er bestaan ook nog andere kortingen op de trein naar Tignes. Deze kortingen zijn alleen van toepassing op specifieke reizigers zoals bijvoorbeeld mindervaliden (rolstoel afhankelijken, blinde personen etc.) en begeleiders. Voor kortingen kunnen zij zich tot de NS wenden.

Treinstation van Tignes