Goedkoop treinticket naar Ried im Zillertal boeken

In het prachtige Zillertal in Oostenrijk, tussen de wintersportplaatsen Kaltenbach en Fügen in, ligt de plaats Ried im Zillertal. De prachtige omgeving biedt talloze mogelijkheden voor wandelen, fietsen en andere outdoor-activiteiten. In de winter is het een paradijs voor skiërs en snowboarders, met directe toegang tot het uitgestrekte skigebied van Zillertal Arena. Het dorp zelf heeft een authentieke sfeer, met traditionele chalets, gezellige restaurants en gastvrije inwoners. Ried im Zillertal is de ideale plek om te genieten van de prachtige natuur en de typische Oostenrijkse gastvrijheid. Met de Zillertalbahn kan je eenvoudig vanaf Jenbach naar Ried im Zillertal reizen. Wil je een goedkoop treinticket naar Ried im Zillertal boeken? Dat is mogelijk. Al vanaf €36,50 kan je een treinkaartje naar Ried im Zillertal boeken.

Treinreis naar Ried im Zillertal

Heb je plannen om met de trein naar Ried im Zillertal te gaan reizen? Dan is het goed om te weten dar er verschillende manieren bestaan waarop je een treinreis naar Ried im Zillertal kunt maken. De populairste manier om een treinreis naar Ried im Zillertal te maken is om per ICE trein (InterCityExpress) naar Ried im Zillertal te reizen. Ook wordt behoorlijk veel gebruik gemaakt van de Intercity naar Oostenrijk (IC-Berlijn) en de NightJet nachttrein naar Ried im Zillertal (deels). Daarnaast zijn er nog alternatieve treinen waarmee je een treinreis naar Ried im Zillertal kunt maken. Hieronder een overzicht van de treinen naar Ried im Zillertal.

ICE

De snelste manier om vanuit Nederland of België met de trein naar Ried im Zillertal te reizen is per ICE trein. Helaas rijdt er geen directe ICE naar Ried im Zillertal vanuit Nederland of België. Je zal altijd minimaal één keer moeten overstappen. Vaak vindt deze overstap in Frankfurt of Keulen (Köln) in Duitsland plaats. Vaak cross-platform. Je stapt bijvoorbeeld op spoor 2 uit om op naastgelegen spoor 3 in de aansluitende trein weer in te stappen. Dagelijks zijn er meerdere ICE treinverbindingen richting Ried im Zillertal, doorgaans 5 a 6 per dag. Voor alle ICE treinen die vertrekken vanuit Nederland geldt dat je kunt opstappen in op Amsterdam CS, Utrecht CS of Arnhem CS.

Er zijn een aantal ICE treinen die helemaal tot in Oostenrijk doorrijden. Zo kan je uitstappen in Wels, Linz, Amstetten, St.Pölten of eindbestemming Wenen als je richting het oosten reist. Reis je richting het westen van Oostenrijk (Voralberg of Tirol), dan kan je de ICE nemen tot aan Bregenz, Feldkirch, Bludenz, Langen am Arlberg, Anton am Arlberg, Landeck-Zams, Imst-Pitztal, Ötztal, Telfs-Pfaffenhofen of Innsbruck. Je kunt in Duitsland in Ulm (i.p.v. München) overstappen op deze ICE naar Oostenrijk. De ICE naar het westen van Oostenrijk kan je vanuit Nederland maar 1 keer per dag nemen.
In de meeste andere gevallen heb je nog een extra overstap in Duitsland voordat je richting je eindbestemming in Oostenrijk kunt reizen. Vaak is deze overstap in München in het zuiden van Duitsland. Hier kan je namelijk overstappen op EuroCity treinen naar Oostenrijk (EC), Railjet treinen (RJ) of regionale treinen.

Intercity

Reis je per Intercity naar Ried im Zillertal (de IC-Berlijn), dan zal je in Duitsland over moeten stappen op een trein die je naar zuidelijk Duitsland brengt waar vandaan je vervolgens de trein richting Ried im Zillertal kunt nemen. Vaak is de overstap van de IC op ICE in Hannover. De overstap in Zuidelijk Duitsland is doorgaans in München. Voor reizigers die uit het noorden van Nederland komen is deze optie vooral interessant. Zo hoef je niet helemaal naar Utrecht of Arnhem te reizen om op de internationale trein richting Ried im Zillertal te stappen. In Nederland kan je op deze InterCity stappen op de treinstations Amsterdam CS, Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo of Hengelo. De trein rijdt uiteindelijk door tot aan Berlijn, vandaar de naam “Intercity-Berlijn”.

NightJet nachttrein naar Ried im Zillertal

Indien je liever ’s nachts reist, dan zijn er ook goede reismogelijkheden. Zo kan je dan het beste met de NightJet nachttrein naar Ried im Zillertal reizen. Dagelijks rijden er 2 NightJet nachttreinen naar Oostenrijk. De ene NightJet rijdt tot aan Innsbruck in Oostenrijk. Deze nachttrein stopt onder andere nog in München, Kufstein, Wörgl en Jenbach.
De andere NightJet nachttrein rijdt naar Wenen toe (oosten van Oostenrijk) en stopt onderweg nog in Wels, Linz, Amstetten en St.Pölten. Vanaf de bovengenoemde plaatsen kan je doorreizen naar je eindbestemming in Oostenrijk.
De CityNightLine nachttrein naar Oostenrijk rijdt helaas niet meer. De NightJet is hier een goede vervanging voor gebleken voor de ooit zo populaire CityNightLine nachttrein naar Oostenrijk. Je kunt in Nederland op de NightJet nachttrein opstappen op Amsterdam CS, Utrecht CS of Arnhem CS.

Overige treinen

Naast de ICE, IC-Berlijn en NightJet nachttrein naar Ried im Zillertal zijn er nog een aantal andere treinen die je kunt gebruiken als je een treinreis naar Ried im Zillertal wilt gaan maken. Dit zijn: RailJet (ÖBB), S-Bahn, Regional Express (RE), Regional Bahn (RB), InterRegional (IR), Zillertalbahn, Stubaitalbahn, Ried im Zillertaler Loalbahn, Wiener Lokalbahnen, Raaberbahn, Ried im Zillertal Köflacher Bahn, Steiermarkbahn en de Montafonerbahn. Een deel hiervan (de Bahnen) zijn particuliere spoorwegmaatschappijen die veelal in bepaalde regio’s of dalen actief zijn. Vaal kan je een treinticket voor zo’n lokale spoorwegmaatschappij in Oostenrijk alleen ter plekke boeken. Soms kan je ook online tickets voor deze bahnen boeken maar los van je treinticket van Nederland tot aan het punt waar je op deze Lokalbahn stapt.

Opstappen

Wil je liever op een ander treinstation op de trein stappen? Dat kan natuurlijk ook. Je kunt met binnenlandse treinen (van de Nederlandse Spoorwegen) eerst vanaf jouw treinstation naar keuze naar een opstapstation van de internationale trein reizen. Daar kan je vervolgens op de internationale trein richting Ried im Zillertal stappen. Je kunt je treinkaartje naar Ried im Zillertal boeken vanaf het treinstation in Nederland waar je wilt opstappen. Zo hoef je niet nog een los treinkaartje naar het opstapstation van de internationale trein te kopen of je OV-kaart te gebruiken en bespaar je geld!

Aanbieders van treinkaartjes naar Ried im Zillertal

Er zijn verschillende aanbieders van treinkaartjes naar Ried im Zillertal. Zo kan je een treinticket naar Ried im Zillertal boeken via NSInternational maar ook via de Deutsche Bahn (DB) of de ÖBB, de Oostenrijkse spoorwegen. Zelfs via de NMBS (Belgische spoorwegen) kan je een treinkaartje naar Ried im Zillertal boeken. Maar welke aanbieder van treinkaartjes naar Ried im Zillertal is het goedkoopst? Vaak zijn de prijsverschillen erg klein, het scheelt soms enkele Euro’s. Onze voorkeur gaat uit naar NSInternational. Zij hebben een overzichtelijke website waar je snel en eenvoudig kunt boeken op een veilige manier. Het annuleren of wijzigen van treintickets verloopt daar erg soepel en doorgaans is ook de service vrij goed evenals het contact met de helpdesk. Hieronder een overzicht van populaire aanbieders van treinkaartjes naar Ried im Zillertal.


AANBIEDER OMSCHRIJVING WAARDERING ZOEK AANBIEDING
NSInternational
De nr 1 in Nederland.
Handige prijsoverzichten en gebruiksvriendelijke site.
Snel en eenvoudig online boeken.
4.6 / 5
Deutsche Bahn (DB)
Website van de Duitse spoorwegen.
Snelle en praktische website.
Zeer veel bestemmingen.
4.2 / 5
Omio
Duitse online reisvergelijkings- en boekingswebsite.
Betalen met Visa, MasterCard of PayPal.
Alleen internationale helpdesk.
4.1 / 5
Trainline
Internationale vergelijkingssite.
Betalen met Visa, MasterCard of PayPal.
Handig voor treintickets in Groot-Brittannië.
4.0 / 5
NMBS
Website van de Belgische spoorwegen.
Redelijk overzichtelijke website.
Eenvoudig betalen.
3.6 / 5

Ervaringen met boeken

Uit onze eigen ervaringen met het boeken van treintickets bij onder andere NSInternational, Deutsche Bahn, Trainline, Omio, SBB (Zwitserse spoorwegen), NMBS (Belgische spoorwegen) en Treinreiswinkel kunnen we concluderen dat NSInternational het meest klantgericht is. Ook kan je in het Nederlands met ze communiceren. Zowel het boeken als wijzigen en annuleren van treintickets verloopt doorgaans erg soepel via de website van NSInternational. Je krijgt bij annuleren (mits je er recht op heb) snel je geld teruggestort op je rekening. Bij andere aanbieders van treinkaartjes kan dit aanzienlijk langer duren en verloopt ook het contact vaak stroever. Zeker bij internationale aanbieders van treintickets.

Tips voor een goedkoop treinticket naar Ried im Zillertal

Wil je een goedkoop treinticket naar Ried im Zillertal boeken? Dat is mogelijk. Omdat je soms door de bomen het bos niet meer ziet hebben we een aantal handige tips om een goedkoop treinticket naar Ried im Zillertal te boeken voor je op een rijtje gezet. Houd je rekening met deze tips, dan is de kans groot dat je een goedkoop treinticket naar Ried im Zillertal kunt boeken.

 1. Boek op tijd
  Het is dé gouden tip: Boek je treinticket naar Ried im Zillertal op tijd. Op deze manier kan je het meest op je treinticket besparen. De grootste kans op een goedkoop treinticket naar Ried im Zillertal heb je als je op tijd boekt. Omdat de prijs van internationale treintickets niet vast ligt maar variabel is en dus oploopt naarmate de vertrekdatum dichterbij komt, is het van belang om op tijd te boeken. Treintickets naar Oostenrijk kan je doorgaans 180 dagen voor reisdatum al boeken. Als je jouw treinticket naar Ried im Zillertal binnen de 4 tot 6 maanden voor vertrek boekt, dan is de kans groot dat je erg goedkoop met de trein naar Ried im Zillertal kunt reizen. Wacht je langer met boeken, dan wordt de kans groter dat je meer voor je treinkaartje kwijt bent. Boek je bijvoorbeeld op hele korte termijn (zoals enkele dagen voor vertrek), dan is de kans groot dat je een veelvoud betaalt van de prijs die je betaalt als je wel op tijd boekt. Je kan dus veel geld besparen met tijdig boeken.
 1. Reis niet op drukke reisdagen
  Omdat de prijs van een treinticket naar Ried im Zillertal eigenlijk tot stand komt obv vraag en aanbod is de kans groot dat je meer betaalt als je op drukke dagen reist. Er zijn namelijk verschillende prijzen (of staffels) voor treintickets beschikbaar. Als de goedkoopste treintickets (Non-Flex tarief en het Semi-Flex tarief) van de goedkoopste staffel zijn uitverkocht, dan kan je de tickets van de tweede, duurdere staffel boeken. Vaak zijn die €10 tot €15 duurder dan de treintickets van de 1e staffel. Is de tweede staffel uitverkocht, dan kan je tickets uit de duurdere 3e staffel kopen. De prijs is dan weer €10 tot €20 opgelopen. Dit proces gaat door tot je de volprijs (Flexprijs) betaalt! Omdat veel mensen reizen in het weekend en in vakantieperiodes (denk aan de Meivakantie, Krokusvakantie (wintersportvakantie), Kerstvakantie, Pinksteren etc.), zijn de goedkoopste treintickets op die dagen snel uitverkocht. De duurdere treintickets naar Ried im Zillertal blijven dus over. Is het enigszins mogelijk om de weekenden en top-drukke dagen te ontwijken, dan kan je veel geld besparen op je treinticket en kan je vaak toch nog een goedkoop treinticket naar Ried im Zillertal boeken.
 1. Reis vroeger/later
  Per treinverbinding kunnen de prijzen van treintickets naar Ried im Zillertal verschillen. Vaak is het zo dat een trein die op een populair tijdstip rijdt snel vol zit. Daardoor zijn de goedkoopste tickets soms snel op deze trein uitverkocht. Kan je eerder of later vertrekken, dan kan je dit een hoop geld schelen. Probeer daarom altijd na te gaan of een eerder of latere treinverbinding voor jou haalbaar is.
 1. Reis via een alternatieve treinverbinding
  Kom je op ICE treinen alleen nog hoge prijzen voor treintickets naar Ried im Zillertal tegen? Probeer dan ook eens alternatieve treinverbindingen naar Ried im Zillertal zoals de EuroCity trein langs de Rijn of reis per regionale trein naar Düsseldorf of Keulen en stap daar op de ICE. Vaak scheelt dit behoorlijk wat geld en lukt het je op deze manier alsnog om een goedkoop treinkaartje naar Ried im Zillertal te boeken.
 1. Reis obv Interrail bij vertrek op korte termijn
  Wil je op korte termijn nog weg maar moet je nog een treinticket boeken? In veel gevallen is het dan voordeliger om een Interrail pas aan te schaffen. Met een Interrail Global pas mag je heen- en terug reizen vanuit Nederland of België naar Oostenrijk op ICE, IC, EC, RE, IR en nog tal van andere treinen. Een reserveringen is in veruit de meeste gevallen niet nodig of verplicht (NightJet nachttrein, Eurostar (voorheen Thalys) en TGV uitgesloten). Je boekt al een Interrail pas vanaf €194 per persoon. Hiermee kan je 4 dagen in 1 maand reizen en dus heen- en terug naar je bestemming reizen. Daarnaast hou je dus nog 2 extra reisdagen over.

Korting op de trein naar Ried im Zillertal

Wil je met korting op de trein naar Ried im Zillertal reizen? Dat is mogelijk. Er zijn verschillende manieren waarop je met korting naar Ried im Zillertal kunt reizen met de trein. We hebben alle kortingen die mogelijk zijn op de trein naar Ried im Zillertal voor je op een rijtje gezet.

 1. Vroegboekkorting

  De grootste kans om een goedkoop treinticket naar Ried im Zillertal te kunnen boeken maak je door op tijd te boeken. Boek je op tijd, dan zijn de allergoedkoopste vroeboektarieven vaak nog beschikbaar. Dit zijn het Non-flex tarief of het op één na goedkoopste Mid-flex tarief. Deze vroegboekkortingen naar Ried im Zillertal zijn aanzienlijk voordeliger dan het Full-flex tarief dat vaak alleen op korte termijn nog beschikbaar is. Wil je dus een goedkoop treinticket naar Ried im Zillertal boeken? Boek dan ruim op tijd!

 2. Leeftijdskorting

  Ook bestaat er leeftijdskorting op de trein naar Ried im Zillertal. Voor senioren (60+), jongeren (t/m 27 jaar) en kinderen (t/m 14 jaar op dagtreinen en t/m 11 jaar op NightJet nachttrein) is er in sommige gevallen een korting op de trein naar Ried im Zillertal van toepassing.

  Korting voor kinderen
  Kinderen van 14 jaar of jonger die met een (groot)ouder meereizen gaan gratis mee indien de (groot)ouder in het bezit is van een geldig ticket. Het kind moet bij boeking ook een (gratis)ticket aanschaffen. Op de NightJet nachttrein richting Ried im Zillertal gaan kinderen niet geheel gratis mee maar wel met een flinke korting. Met (groot)ouders meereizende kinderen (t/m 11 jaar) betalen feitelijk alleen voor de reservering op de NightJet nachttrein naar Oostenrijk, niet voor een ticket/vervoersbewijs.

  Korting voor jongeren
  Voor jongeren is op de NightJet richting Ried im Zillertal alleen een korting mogelijk. Let wel, vaak is deze korting echter duurder dan het voordeligste kortingstarief in de NightJet. Dat kan je dus beter boeken. Op korte termijn met de dagtrein reizen? Dan kan je als jongere het beste een Interrail met jongerenkorting aanschaffen.

  Korting voor senioren
  Ook bestaat er een korting voor senioren op de trein naar Ried im Zillertal. Alleen op de NightJet nachttrein weliswaar. Ook de seniorenkorting is duurder dan het voordeligste aanbiedingstarief op de nachttrein richting Ried im Zillertal. Reis je als senior overdag met de trein naar Ried im Zillertal en boek je op korte termijn? Er bestaat een speciale Interrail pas voor senioren. Hier kan je redelijk voordelig met retour reizen naar Ried im Zillertal op korte termijn.

  Wel is het zo dat, als er überhaupt leeftijdkorting voor senioren of jongeren van toepassing is, de vroegboek aanbiedingstatieven naar Ried im Zillertal vrijwel altijd voordeliger zijn.

 3. Voordeelurenkorting

  Ben je benieuwd of je ook met voordeelurenkorting op de trein naar Ried im Zillertal kunt reizen? Ja, dat is mogelijk. Er is echter wel een grote “maar”. De voordeelurenkorting is echter alleen van toepassing als je tijdens de daluren reist en het tarief is alleen geldig op het Full-flex tarief, niet op het Mid-flex tarief of Non-flex tarief. Dit zijn immers al kortingstarieven. Er wordt met je voordeeluren pas geen korting op korting gegeven. Zeker als je retour reis op korte termijn is een Interrail Pas vaak veel aantrekkelijker qua prijs.

 4. Railpluskorting

  Ook Railplus korting op de trein naar Ried im Zillertal is mogelijk. De korting is echter zeer gering en alleen van toepassing op het Full-flex tarief, niet op het Mid-flex tarief of Non-flex tarief. Ook hier geldt dat het veel aantrekkelijker is qua prijs om een Interrail Pas aan te schaffen indien je op korte termijn retour naar Ried im Zillertal reist.

 5. Bahncardkorting

  Na de korting die je kunt verkrijgen door vroeg te boeken, levert de Bahncard van de Deutsche Bahn de meeste korting op op de trein naar Ried im Zillertal. Je kunt via de DB een Bahncard 25, 50 of 100 aanschaffen die een aanzienlijke korting op een treinticket naar Ried im Zillertal geeft. Reis je vaak door Duitsland met de trein, dan loont het om de Bahncard aan te schaffen.

 6. Overige kortingen

  Ook bestaan ook er nog andere kortingen op de trein naar Ried im Zillertal. Deze kortingen zijn alleen van toepassing op specifieke reizigers zoals bijvoorbeeld mindervaliden (rolstoel afhankelijken, blinde personen etc.) en begeleiders. Voor kortingen kunnen zij zich tot de NS wenden.

Treinstation van Ried im Zillertal