Goedkoop treinticket naar Aigle boeken

In het zuidwesten van Zwitserland ligt de charmante stad Aigle. Het is vooral bekend om zijn imposante kasteel, Château d’Aigle, dat dateert uit de 12e eeuw en nu dienst doet als wijnmuseum. Het behoort daarmee gelijk tot de belangrijkste bezienswaardigheden van Aigle. Het biedt een mooie kijk op de lokale wijnproductie en de geschiedenis van de regio. Daarnaast is Aigle de thuisbasis van de wereldberoemde UCI Wielerunie, waar je het indrukwekkende Velodrome kunt bezoeken. De stad heeft ook prachtige wandel- en fietspaden, die je meenemen door de schilderachtige omgeving van de Zwitserse Alpen. Aigle is een bestemming die geschiedenis, cultuur en natuur combineert en zeker een bezoek waard is. Vanuit Aigle kan je eenvoudig naar andere plaatsen in de omgeving reizen zoals Sion, Martigny en Montreux. Wil je een goedkoop treinticket naar Aigle boeken? Dat is mogelijk. Al vanaf €49,90 kan je een treinkaartje naar Aigle boeken.

Treinreis naar Aigle

Wil je een treinreis naar Aigle gaan maken? Je kunt dan met de internationale trein van Nederland naar Aigle reizen. De meest gangbare treinverbindingen naar Aigle, zijn de verbindingen waarbij je met de ICE (InterCityExpress) of de IC-Berlijn reist. Ook kan je (een deel) met de NightJet nachttrein naar Aigle reizen. Daarnaast zijn er nog alternatieve treinen waarmee je een treinreis naar Aigle kunt maken. Je bent dan vaak wel langer onderweg en/of moet vaker overstappen. Soms ben je wel voordeliger uit! Hieronder een overzicht van de treinen die naar Aigle (en terug) rijden.

ICE

Dagelijks rijdt er één rechtstreekse ICE trein van Nederland naar Zwitserland (Basel). Daar kan je overstappen op een trein naar Aigle. Naast de rechtstreekse ICE naar Basel (Bazel) kan je ook meerdere malen per dag met een ICE verbinding van Nederland naar Zwitserland reizen waarbij je één keer zal moeten overstappen. Vaak is de overstap in Frankfurt. Je komt aan in Basel, Zürich of Interlaken. Voor alle ICE treinen die vertrekken vanuit Nederland geldt dat je kunt opstappen in op Amsterdam CS, Utrecht CS of Arnhem CS. De ICE behaalt snelheden tot rond de 300 kilometer per uur. De trein is erg comfortabel. Zo kan je ontbijten/lunchen/dineren in de boordbistro (of restauratie), zijn er stopcontacten en vaak is er WiFi. Ook kan je een plaats aan een vier-persoons tafel reserveren of een plek in de stiltecoupé.

Intercity

Reis je per Intercity naar Aigle (IC-Berlijn) , dan zal je in Duitsland over moeten stappen op een trein die je naar Zwitserland brengt. Vaak is de overstap in Hannover. Vooral voor reizigers uit het noorden van Nederland kan deze verbinding interessant zijn. Opstappen in Nederland is mogelijk op Amsterdam CS, Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo of Hengelo. De trein rijdt uiteindelijk door tot aan Berlijn, vandaar de naam “Intercity-Berlijn”. Ook de IC is vrij comfortabel, heeft een boordbistro en andere voorzieningen en faciliteiten. De IC rijdt iets langzamer dan de ICE (rond 200 km per uur).

NightJet nachttrein

Reis je liever ’s nachts? Dat kan ook. Je kunt dan met de Nightjet nachttrein naar Aigle reizen. Deze NightJet (afgekort NJ) rijdt tot aan Basel en Zürich waar je op een Zwitserse trein richting Aigle kunt overstappen. De CityNightLine nachttrein naar Zwitserland rijdt helaas niet meer. De Nightjet is hier een goede vervanging voor gebleken. Je kunt opstappen op Amsterdam CS, Utrecht CS of Arnhem CS. In de NightJet nachtrein richting Aigle zijn slaap- en couchette-rijtuigen beschikbaar (voor vrouwen, mannen of families). Ook kan je een drankje, snack of ontbijtje aanschaffen bij de rijtuigbegeleider/treinsteward (conducteur).

EuroCity langs de Rijn

Een leuk alternatief voor de ICE of IC is de EuroCity trein (afgekort EC). Deze Europese Intercity rijdt vanuit Hamburg helemaal door tot aan Zürich. De trein rijdt lange stukken langs de Rijn rivier en passeert onder andere de mooie steden Bonn, Koblenz, Baden Baden en Freiburg. De trein is minder snel dan de ICE maar wel vaak goedkoper. De treinreis met de EuroCity (EC) langs de Rijn is erg vermakelijk omdat je langs mooie natuurlandschappen en steden aan de Rijn komt. Reizigers uit Nederland kunnen het beste in Osnabrück Hbf, Duisburg Hbf, Düsseldorf Hbf of Köln Hbf opstappen. In Basel of Zürich kan je uit- of overstappen. Op de EC kunnen trouwens ook fietsen meegenomen worden (reserveren verplicht). Qua snelheid en comfort is de EC te vergelijken met de IC.

Overige treinen

Naast de ICE, IC-Berlijn en NightJet naar Aigle zijn er nog een aantal andere treinen die je kunt gebruiken als je een treinreis naar Aigle wilt gaan maken. Dit zijn: S-Bahn, Regional Express (RE), Regional Bahn (RB), InterRegional (IR), Schwarzwaldbahn en de Rijndallijn.

Opstappen

Wil je liever op een ander treinstation op de trein stappen? Dat kan natuurlijk ook. Je kunt met binnenlandse treinen (van de Nederlandse Spoorwegen) eerst vanaf jouw treinstation naar keuze naar een opstapstation van de internationale trein reizen. Daar kan je vervolgens op de internationale trein naar Aigle stappen. Je kunt je treinkaartje naar Aigle boeken vanaf het treinstation in Nederland waar je wilt opstappen. Zo hoef je niet nog een los treinkaartje naar het opstapstation van de internationale trein te kopen of je OV-kaart te gebruiken en bespaar je geld!

Aanbieders van treinkaartjes naar Aigle

Er zijn verschillende aanbieders van treinkaartjes naar Aigle. Zo kan je een treinticket naar Aigle boeken via NSInternational maar ook via de Deutsche Bahn (DB) of de Zwitserse spoorwegen. Zelfs via de NMBS (Belgische spoorwegen) kan je een treinkaartje naar Aigle boeken. Maar welke aanbieder van treinkaartjes naar Aigle is het goedkoopst? Vaak zijn de prijsverschillen erg klein, het scheelt soms enkele Euro’s. Onze voorkeur gaat uit naar NSInternational. Zij hebben een overzichtelijke website waar je snel en eenvoudig kunt boeken op een veilige manier. Het annuleren of wijzigen van treintickets verloopt daar erg soepel en doorgaans is ook de service vrij goed evenals het contact met de helpdesk. Hieronder een overzicht van populaire aanbieders van treinkaartjes naar Aigle.


AANBIEDER OMSCHRIJVING WAARDERING ZOEK AANBIEDING
NSInternational
De nr 1 in Nederland.
Handige prijsoverzichten en gebruiksvriendelijke site.
Snel en eenvoudig online boeken.
4.6 / 5
Deutsche Bahn (DB)
Website van de Duitse spoorwegen.
Snelle en praktische website.
Zeer veel bestemmingen.
4.2 / 5
Omio
Duitse online reisvergelijkings- en boekingswebsite.
Betalen met Visa, MasterCard of PayPal.
Alleen internationale helpdesk.
4.1 / 5
Trainline
Internationale vergelijkingssite.
Betalen met Visa, MasterCard of PayPal.
Handig voor treintickets in Groot-Brittannië.
4.0 / 5
NMBS
Website van de Belgische spoorwegen.
Redelijk overzichtelijke website.
Eenvoudig betalen.
3.6 / 5

Ervaringen met boeken

Uit onze eigen ervaringen met het boeken van treintickets bij onder andere NSInternational, Deutsche Bahn, Trainline, Omio, SBB (Zwitserse spoorwegen), NMBS (Belgische spoorwegen) en Treinreiswinkel kunnen we concluderen dat NSInternational het meest klantgericht is. Ook kan je in het Nederlands met ze communiceren. Zowel het boeken als wijzigen en annuleren van treintickets verloopt doorgaans erg soepel via de website van NSInternational. Je krijgt bij annuleren (mits je er recht op heb) snel je geld teruggestort op je rekening. Bij andere aanbieders van treinkaartjes kan dit aanzienlijk langer duren en verloopt ook het contact vaak stroever. Zeker bij internationale aanbieders van treintickets.

Tips voor een goedkoop treinticket naar Aigle

Wil je een goedkoop treinticket naar Aigle boeken? Dat kan. We hebben een aantal handige tips om een goedkoop treinticket naar Aigle te boeken voor je op een rijtje gezet. Als je met deze tips rekening houdt, dan is de kans groot dat je een goedkoop treinticket naar Aigle kunt boeken.

 1. Boek je ticket op tijd
  Het is dé gouden tip: Boek je treinticket op tijd. Hierdoor kan je het meest op je treinticket besparen. De grootste kans op een goedkoop treinticket naar Aigle heb je als je op tijd boekt. Aangezien de prijs van internationale treintickets variabel is en oploopt naarmate de vertrekdatum dichterbij komt, is het van belang om op tijd te boeken. Treintickets naar Zwitserland kan je 180 dagen voor reisdatum al boeken. Boek je jouw ticket binnen de 4 tot 6 maanden voor vertrek, dan is de kans groot dat je erg goedkoop met de trein naar Aigle kunt reizen. Hoe langer je wacht met boeken, hoe meer je vaak kwijt bent. Op hele korte termijn, enkele dagen voor vertrek, betaal je vaak een veelvoud van de prijs die je betaalt als je op tijd boekt. Je kan dus veel geld besparen met tijdig boeken.
 1. Ontwijk drukke reisdagen
  Feitelijk wordt de prijs van een treinticket naar Aigle bepaald op basis van vraag en aanbod. Er zijn namelijk verschillende prijzen (of staffels) voor treintickets beschikbaar. Als de goedkoopste treintickets (Non-Flex tarief en het Semi-Flex tarief) van de goedkoopste staffel zijn uitverkocht, dan kan je de tickets van de tweede, duurdere staffel boeken. Vaak zijn die €10 tot €15 duurder dan de treintickets van de 1e staffel. Is de tweede staffel uitverkocht, dan kan je tickets uit de duurdere 3e staffel kopen. De prijs is dan weer €10 tot €20 opgelopen. Dit proces gaat door tot je de volprijs (Flexprijs) betaalt! Omdat veel mensen reizen in het weekend en in vakantieperiodes (denk aan de Meivakantie, Krokusvakantie, Kerstvakantie, Pinksteren etc.), zijn de goedkoopste treintickets op die dagen snel uitverkocht. De duurdere treintickets blijven dus over. Is het enigszins mogelijk om de weekenden en top-drukke dagen te ontwijken, dan kan je veel geld besparen op je treinticket en kan je vaak toch nog een goedkoop treinticket naar Aigle boeken.
 1. Boek een vroegere/latere trein
  Prijzen van treintickets naar Aigle verschillen per treinverbinding. Zo is het vaak zo dat een trein die op een populair tijdstip rijdt er vol zit en waar dus de goedkoopste tickets soms snel van zijn uitverkocht. Kan je eerder of later vertrekken, dan kan je dit een hoop geld schelen. Probeer daarom altijd na te gaan of een eerder of latere treinverbinding voor jou haalbaar is.
 1. Reis via een alternatieve treinverbinding
  Kom je op ICE treinen alleen nog hoge prijzen voor treintickets naar Aigle tegen? Probeer dan ook eens alternatieve treinverbindingen naar Aigle zoals de EuroCity trein langs de Rijn of reis per regionale trein naar Düsseldorf of Keulen en stap daar op de ICE. Vaak scheelt dit behoorlijk wat geld en lukt het je op deze manier alsnog om een goedkoop treinkaartje naar Aigle te boeken.
 1. Reis obv Interrail bij vertrek op korte termijn
  Wil je op korte termijn nog weg maar moet je nog een treinticket boeken? In veel gevallen is het dan voordeliger om een Interrail pas aan te schaffen. Met een Interrail Global pas mag je heen- en terug reizen vanuit Nederland of België naar Zwitserland op ICE, IC, EC, RE, IR en nog tal van andere treinen. Een reserveringen is in veruit de meeste gevallen niet nodig of verplicht (NightJet nachttrein, Eurostar (voorheen Thalys) en TGV uitgesloten). Je boekt al een Interrail pas vanaf €194 per persoon. Hiermee kan je 4 dagen in 1 maand reizen en dus heen- en terug naar je bestemming reizen. Daarnaast hou je dus nog 2 extra reisdagen over.

Korting op de trein naar Aigle

Wil je met korting op de trein naar Aigle reizen? Dat is mogelijk. Er zijn verschillende manieren waarop je met korting naar Aigle kunt reizen met de trein. We hebben alle kortingen die mogelijk zijn op de trein naar Aigle voor je op een rijtje gezet.

 1. Vroegboekkorting

  Veruit de meeste korting op je treinticket naar Aigle kun je verkrijgen wanneer je vroeg boekt. De kans dat je dan het allergoedkoopste Non-flex tarief of het op één na goedkoopste Mid-flex tarief kunt boeken is vrij groot. Deze vroegboekkortingen zijn aanzienlijk voordeliger dan het Full-flex tarief dat vaak alleen op korte termijn nog beschikbaar is. Al vanaf €49,90 boek je een treinticket naar Aigle als je het voordeligste Non-flex vroegboek tarief kunt boeken.

  Deze vroegboektarieven worden ook wel Super Sparpreis Europa en Sparpreis Europa genoemd.

 2. Leeftijdskorting

  Er bestaat ook leeftijdskorting op de trein naar Aigle. Voor senioren (60+), jongeren (t/m 27 jaar) en kinderen (t/m 14 jaar op dagtreinen en t/m 11 jaar op NightJet nachttrein) is er in sommige gevallen een korting op de trein naar Aigle van toepassing.

  Korting voor kinderen
  Kinderen van 14 jaar of jonger die met een (groot)ouder meereizen gaan gratis mee indien de (groot)ouder in het bezit is van een geldig ticket. Het kind moet bij boeking ook een (gratis)ticket aanschaffen. Op de NightJet nachttrein gaan kinderen niet geheel gratis mee. Kinderen (t/m 11 jaar) reizen wel met flinke korting mee, ze betalen feitelijk alleen voor de reservering op de NightJet nachttrein richting Aigle.

  Korting voor jongeren
  Voor jongeren is op de NightJet alleen een korting mogelijk. Let wel, vaak is deze korting echter duurder dan het voordeligste kortingstarief in de NightJet. Dat kan je dus beter boeken. Op korte termijn met de dagtrein reizen? Dan kan je als jongere het beste een Interrail met jongerenkorting aanschaffen.

  Korting voor senioren
  Ook bestaat er een korting voor senioren op de trein naar Aigle. Alleen op de NightJet nachttrein weliswaar. Ook de seniorenkorting is duurder dan het voordeligste aanbiedingstarief op de nachttrein richting Aigle. Reis je als senior overdag met de trein naar Aigle en boek je op korte termijn? Er bestaat een speciale Interrail pas voor senioren. Hier kan je redelijk voordelig met retour reizen naar Aigle op korte termijn.

  Wel is het zo dat, als er überhaupt leeftijdskorting voor senioren of jongeren van toepassing is, de vroegboek aanbiedingstarieven vrijwel altijd voordeliger zijn.

 3. Voordeelurenkorting

  Ben je benieuwd of je ook met voordeelurenkorting op de trein naar Aigle kunt reizen? Ja, dat is mogelijk. Er is echter wel een grote “maar”. De voordeelurenkorting is echter alleen van toepassing als je tijdens de daluren reist en het tarief is alleen geldig op het Full-flex tarief, niet op het Mid-flex tarief of Non-flex tarief. Dit zijn immers al kortingstarieven. Er wordt met je voordeeluren pas geen korting op korting gegeven. Zeker als je retour reis op korte termijn is een Interrail Pas vaak veel aantrekkelijker qua prijs.

 4. Railpluskorting

  Ook Railplus korting op de trein naar Aigle is mogelijk. De korting is echter zeer gering en alleen van toepassing op het Full-flex tarief, niet op het Mid-flex tarief of Non-flex tarief. Ook hier geldt dat het veel aantrekkelijker is qua prijs om een Interrail Pas aan te schaffen indien je op korte termijn retour naar Aigle reist.

 5. Bahncardkorting

  Na de korting die je kunt verkrijgen door vroeg te boeken, levert de Bahncard van de Deutsche Bahn de meeste korting op op de trein naar Aigle. Je kunt via de DB een Bahncard 25, 50 of 100 aanschaffen die een aanzienlijke korting op een treinticket naar Aigle geeft. Reis je vaak door Duitsland met de trein, dan loont het om de Bahncard aan te schaffen.

 6. Overige kortingen

  Er bestaan ook nog andere kortingen op de trein naar Aigle. Deze kortingen zijn alleen van toepassing op specifieke reizigers zoals bijvoorbeeld mindervaliden (rolstoel afhankelijken, blinde personen etc.) en begeleiders. Voor kortingen kunnen zij zich tot de NS wenden.

Treinstation van Aigle