Goedkoop treinticket naar Düsseldorf boeken

Düsseldorf is een levendige stad net over de grens in Duitsland, gelegen aan de oevers van de Rijn. Het staat bekend om zijn moderne architectuur, bruisende winkelstraten en levendige kunstscene. Düsseldorf is een belangrijk centrum voor mode en design, met talloze boetieks en modewinkels. De stad heeft ook een rijke culturele scene, met musea, galerieën en theaters. Daarnaast biedt Düsseldorf prachtige parken en tuinen, perfect om te ontspannen en te genieten van de natuur. Met zijn mix van moderne flair en culturele diversiteit is Düsseldorf een fascinerende bestemming om te verkennen. Wil je een goedkoop treinticket naar Düsseldorf boeken? Dat is mogelijk. Al vanaf €18,90 kan je een treinkaartje naar Düsseldorf boeken.

Treinreis naar Düsseldorf

Ben je van plan om een treinreis naar Düsseldorf te gaan maken? Het is dan goed om te weten dat je op verschillende treinen vanuit Nederland naar Duitsland rijden. Je kunt dan ook op verschillende manieren met de trein naar Düsseldorf reizen. De meest voor de hand liggende manier om per trein naar Duitsland te reizen is per IC trein (InterCity) of per ICE (InterCityExpress). Zo beperkt je het aantal overstappen. Ook is de reistijd per trein naar Düsseldorf op deze manier het kortst. De populaire NightJet nachttrein naar Duitsland is ook een optie. Daarnaast zijn er nog alternatieve treinen waarmee je een treinreis naar Düsseldorf kunt maken. Hieronder een overzicht van de divere treinen naar Düsseldorf.

ICE

Vanuit Nederland rijden er dagelijks meerdere ICE treinen richting Düsseldorf in Duitsland. Er zijn vaak 5 tot 7 treinverbindingen per dag mogelijk. Voor alle ICE treinen die vertrekken vanuit Nederland richting Düsseldorf rijden geldt dat je kunt opstappen in op Amsterdam CS, Utrecht CS of Arnhem CS. De ICE (InterCityExpress) is de snelste trein richting Düsseldorf en behaalt soms snelheden van ruim 300 kilometer per uur. De trein is erg comfortabel. Er zijn allerlei voorzieningen en faciliteiten in de ICE richting Düsseldorf. Zo kan je ontbijten/lunchen/dineren in de boordbistro (of restauratie) van de ICE, zijn er stopcontacten, klaptafels om je laptop op te zetten, haakjes om je jas op te hangen en vaak is er WiFi. Ook zijn er voldoende bagagerekken en toiletten aan boord van de ICE. Het is ook mogelijk om aan een vier-persoons tafel reserveren of een plek in de stiltecoupé. In sommige ICE treinen zijn er speciale coupés voor families met (kleine) kinderen. Zitplaatsnummers worden digitaal boven de stoelen weergegeven. Indien en plaats is gereserveerd wordt dit ook aangegeven. Vaak kan je op het treinstation zien waar welk rijtuig komt te staan zodat je snel en makkelijk kunt instappen in het juiste rijtuig.

De ICE treinen die vanuit Nederland richting Duitsland rijden stoppen in onder andere Oberhausen, Duisburg, Düsseldorf, Keulen (Köln Messe/Deutz) of Siegburg/Düsseldorf. Dagelijks rijdt er één ICE vanuit Nederland tot aan Basel SBB in Zwitserland. Onderweg kan je uitstappen op bovengenoemde treinstations en ook nog in Frankfurt Flughafen, Mannheim, Karlsruhe, Offenburg, Freiburg(Breisgau) en Basel Bad. Doorgaans kan je op Düsseldorf, Keulen, Mannheim of Frankfurt overstappen op een aansluitende ICE trein naar je eindbestemming. Ook kan je natuurlijk overstappen op een Intercity, Eurocity of regionale trein tot aan je uiteindelijke bestemming.

Intercity

Indien je liever (deels) per InterCity naar Düsseldorf reist is dat ook mogelijk. Kom je uit het noorden of midden van het land, dan is dit zeker een goede optie. Dagelijks rijdt er om de twee uur een InterCity (de IC-Berlijn) vanuit Amsterdam tot aan Berlijn (en ook weer terug van Berlijn naar Amsterdam uiteraard). Deze trein stopt onderweg in Duitsland in Bad Bentheim, Rheine, Osnabrück, Bünde(Westf), Hannover en Berlin-Spandau. In Nederland kan je opstappen in Amsterdam, Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo. In Duitsland kan je eenvoudig overstappen op een andere aansluitende trein richting Düsseldorf zoals ICE, IC, EC of regionale trein. Vaak zijn er goede aansluitingen als je overstapt in Osnabrück (richting Hamburg of Denemarken) en in Hannover (richting Leipzig of Dresden).

De InterCity is een wat langzamere en iets minder comfortabele trein dan de ICE. Toch is het een prima trein om mee richting Düsseldorf te reizen. De zitplaatsen in de InterCity-Berlijn zijn in vergelijking met de ICE wel wat eenvoudiger en kleiner. Met een maximum snelheid van ongeveer 200 kilometer per uur rijdt de trein toch flink door. Qua voorzieningen en faciliteiten op de InterCity-Berlijn zit het wel goed. Zo is er een SnackPoint/cafétaria in de InterCity trein naar Duitsland aanwezig. Het meenemen van je fiets op de Intercity naar Duitsland is ook mogelijk.

NightJet nachttrein

Wil je met de NightJet nachttrein richting Düsseldorf reizen? Tegenwoordig is het aantal nachttreinen naar Duitsland wat beperkter dan voorheen toen de CityNightLine nachttrein naar Duitsland nog reed. Toch kun je nog per nachttrein richting Duitsland reizen. Dagelijks rijden er 2 NightJet nachttreinen naar Duitsland (eindbestemming Oostenrijk). Instappen is mogelijk in Amsterdam CS, Utrecht CS of Arnhem CS. Onderweg kan je onder andere uitstappen of overstappen in Düsseldorf, Köln Messe/Deutz, Würzburg, Nürnberg, Rosenheim (richting Innsbruck) en in Mainz, Frankfurt, Regensburg, Passau (richting Wenen).

De NightJet nachttrein naar Duitsland biedt zitplaatsen, ligplaatsen in een couchette of bedplaatsen in een slaaprijtuig. De trein is voorzien van was- en toiletruimte in ieder rijtuig voor zitplaatsen en in ieder ligrijtuig. Er is een wc en douche in elk slaaprijtuig aanwezig. Daarnaast heeft elk slaaprijtuig wasmogelijkheden (kleine wastafel). In de luxere coupés is bovendien een eigen wc en douche aanwezig. Bij de rijtuigbegeleider kan je drankjes en snacks kopen. Bij een ligplaats of bedplaats is een (Weens) ontbijt inbegrepen inclusief een flesje water. Tegen betaling kan je ook een ontbijtje aanschaffen in de lig- en slaaprijtuigen.

Overige treinen

Naast de ICE, IC-Düsseldorf en NightJet nachttrein richting Düsseldorf zijn er nog een aantal andere treinen die je kunt gebruiken als je een treinreis naar Düsseldorf wilt gaan maken. Dit zijn: Regional Express (RE) en Regional Bahn (RB). Tegenwoordig rijden er ook Flix treinen. Zo kan je, als je vanuit het zuiden van Nederland komt, de regionale trein naar Düsseldorf, Keulen of Aken (Aachen) nemen om daar vervolgens op de ICE of IC te stappen.

Opstappen

Begint je treinreis naar Düsseldorf niet op een international treinstation in Nederland maar stap je op een lokaal treinstation op? Je kunt met binnenlandse treinen (van de Nederlandse Spoorwegen) eerst vanaf jouw treinstation naar keuze naar een opstapstation van de internationale trein reizen. Daar kan je vervolgens op de internationale trein richting Düsseldorf stappen. Je kunt je treinkaartje naar Düsseldorf boeken vanaf het treinstation in Nederland waar je wilt opstappen. Zo hoef je niet nog een los treinkaartje naar het opstapstation van de internationale trein te kopen of je OV-kaart te gebruiken en bespaar je geld!

Aanbieders van treinkaartjes naar Düsseldorf

Er zijn verschillende aanbieders van treinkaartjes naar Düsseldorf. Zo kan je een treinticket naar Düsseldorf boeken via NSInternational maar ook via de Deutsche Bahn (DB) of de ÖBB, de Oostenrijkse spoorwegen. Zelfs via de NMBS (Belgische spoorwegen) kan je een treinkaartje naar Düsseldorf boeken. Maar welke aanbieder van treinkaartjes naar Düsseldorf is het goedkoopst? Vaak zijn de prijsverschillen erg klein, het scheelt soms enkele Euro’s. Onze voorkeur gaat uit naar NSInternational. Zij hebben een overzichtelijke website waar je snel en eenvoudig kunt boeken op een veilige manier. Het annuleren of wijzigen van treintickets verloopt daar erg soepel en doorgaans is ook de service vrij goed evenals het contact met de helpdesk. Hieronder een overzicht van populaire aanbieders van treinkaartjes naar Düsseldorf.


AANBIEDER OMSCHRIJVING WAARDERING ZOEK AANBIEDING
NSInternational
De nr 1 in Nederland.
Handige prijsoverzichten en gebruiksvriendelijke site.
Snel en eenvoudig online boeken.
4.6 / 5
Deutsche Bahn (DB)
Website van de Duitse spoorwegen.
Snelle en praktische website.
Zeer veel bestemmingen.
4.2 / 5
Omio
Duitse online reisvergelijkings- en boekingswebsite.
Betalen met Visa, MasterCard of PayPal.
Alleen internationale helpdesk.
4.1 / 5
Trainline
Internationale vergelijkingssite.
Betalen met Visa, MasterCard of PayPal.
Handig voor treintickets in Groot-Brittannië.
4.0 / 5
NMBS
Website van de Belgische spoorwegen.
Redelijk overzichtelijke website.
Eenvoudig betalen.
3.6 / 5

Ervaringen met boeken

Uit onze eigen ervaringen met het boeken van treintickets bij onder andere NSInternational, Deutsche Bahn, Trainline, Omio, SBB (Zwitserse spoorwegen), NMBS (Belgische spoorwegen) en Treinreiswinkel kunnen we concluderen dat NSInternational het meest klantgericht is. Ook kan je in het Nederlands met ze communiceren. Zowel het boeken als wijzigen en annuleren van treintickets verloopt doorgaans erg soepel via de website van NSInternational. Je krijgt bij annuleren (mits je er recht op heb) snel je geld teruggestort op je rekening. Bij andere aanbieders van treinkaartjes kan dit aanzienlijk langer duren en verloopt ook het contact vaak stroever. Zeker bij internationale aanbieders van treintickets.

Tips voor een goedkoop treinticket naar Düsseldorf

Wil je een goedkoop treinticket naar Düsseldorf boeken? Uiteraard is dat mogelijk. Het valt echter niet altijd mee om een voordelig treinticket naar Düsseldorf te vinden. Om je een handje op weg te helpen hebben we een aantal handige tips om een goedkoop treinticket naar Düsseldorf te boeken voor je op een rijtje gezet. Als je met deze tips rekening houdt, dan is de kans groot dat je een goedkoop treinticket naar Düsseldorf kunt boeken.

 1. Boek je ticket op tijd
  Het is dé gouden tip: Boek je treinticket op tijd. Hierdoor kan je het meest op je treinticket besparen. De grootste kans op een goedkoop treinticket naar Düsseldorf heb je als je op tijd boekt. Aangezien de prijs van internationale treintickets variabel is en oploopt naarmate de vertrekdatum dichterbij komt, is het van belang om op tijd te boeken. Treintickets naar Düsseldorf kan je 180 dagen voor reisdatum al boeken. Boek je jouw ticket binnen de 4 tot 6 maanden voor vertrek, dan is de kans groot dat je erg goedkoop met de trein naar Düsseldorf kunt reizen. Hoe langer je wacht met boeken, hoe meer je vaak kwijt bent. Op hele korte termijn, enkele dagen voor vertrek, betaal je vaak een veelvoud van de prijs die je betaalt als je op tijd boekt. Je kan dus veel geld besparen met tijdig boeken.
 1. Ontwijk drukke reisdagen
  De prijs van een treinticket naar Düsseldorf wordt grotendeels bepaald op basis van vraag en aanbod. Zo zijn er verschillende prijzen (of staffels) voor treintickets beschikbaar. Als de goedkoopste treintickets (Non-Flex tarief en het Semi-Flex tarief) van de goedkoopste staffel zijn uitverkocht, dan kan je de tickets van de tweede, duurdere staffel boeken. Vaak zijn die €10 tot €15 duurder dan de treintickets van de 1e staffel. Is de tweede staffel uitverkocht, dan kan je tickets uit de duurdere 3e staffel kopen. De prijs is dan weer €10 tot €20 opgelopen. Dit proces gaat door tot je de volprijs (Flexprijs) betaalt! Omdat veel mensen reizen in het weekend en in vakantieperiodes (denk aan de Meivakantie, Krokusvakantie (wintersportvakantie), Kerstvakantie, Pinksteren etc.), zijn de goedkoopste treintickets op die dagen snel uitverkocht. De duurdere treintickets blijven dus over. Is het enigszins mogelijk om de weekenden en top-drukke dagen te ontwijken, dan kan je veel geld besparen op je treinticket en kan je vaak toch nog een goedkoop treinticket naar Düsseldorf boeken.
 1. Boek een vroegere/latere trein
  Prijzen van treintickets naar Düsseldorf verschillen per treinverbinding. Zo is het vaak zo dat een trein die op een populair tijdstip rijdt er vol zit en waar dus de goedkoopste tickets soms snel van zijn uitverkocht. Kan je eerder of later vertrekken, dan kan je dit een hoop geld schelen. Probeer daarom altijd na te gaan of een eerder of latere treinverbinding voor jou haalbaar is.
 1. Reis via een alternatieve treinverbinding
  Kom je op ICE treinen geen voordelige treintickets naar Düsseldorf meer tegen? Probeer dan ook eens alternatieve treinverbindingen naar Düsseldorf zoals de InterCity trein of reis per regionale trein naar je eindbestemming in Düsseldorf. Vaak scheelt dit behoorlijk wat geld en lukt het je op deze manier alsnog om een goedkoop treinkaartje naar Düsseldorf te boeken.
 1. Reis obv Interrail bij vertrek op korte termijn
  Wil je op korte termijn nog weg maar moet je nog een treinticket boeken? In veel gevallen is het dan voordeliger om een Interrail pas aan te schaffen. Met een Interrail Global pas mag je heen- en terug reizen vanuit Nederland of België naar Düsseldorf op ICE, RailJet, IC, EC, RE, IR en nog tal van andere treinen. Een reserveringen is in veruit de meeste gevallen niet nodig of verplicht (NightJet nachttrein, Eurostar (voorheen Thalys) en TGV uitgesloten). Je boekt al een Interrail pas vanaf €146 per persoon. Hiermee kan je 4 dagen in 1 maand reizen en dus heen- en terug naar je bestemming reizen. Daarnaast hou je dus nog 2 extra reisdagen over.

Korting op de trein naar Düsseldorf

Het is mogelijk om met korting op de trein naar Düsseldorf te reizen? Zo bestaan er verschillende manieren waarop je met korting naar Düsseldorf kunt reizen met de trein. Hieronder hebben we alle mogelijke kortingen voor trein naar Düsseldorf voor je op een rijtje gezet:

 1. Vroegboekkorting

  Veruit de meeste korting krijg je door vroeg te boeken. Zo maak je de grootste kans om een goedkoop treinticket naar Düsseldorf als je op tijd je ticket boekt. Op deze manier maak je de grootste kans om het allergoedkoopste Non-flex tarief of het op één na goedkoopste Mid-flex tarief kunt boeken is vrij groot. Deze vroegboekkortingen naar Düsseldorf zijn aanzienlijk voordeliger dan het Full-flex tarief dat vaak alleen op korte termijn nog beschikbaar is. Wil je dus een goedkoop treinticket naar Düsseldorf boeken? Boek dan ruim op tijd!

 2. Leeftijdskorting

  Ook bestaat er leeftijdskorting op de trein naar Düsseldorf. Voor senioren (60+), jongeren (t/m 27 jaar) en kinderen (t/m 14 jaar op dagtreinen en t/m 11 jaar op NightJet nachttrein) is er in sommige gevallen een korting op de trein naar Düsseldorf van toepassing.

  Korting voor kinderen
  Kinderen van 14 jaar of jonger die met een (groot)ouder meereizen gaan gratis mee indien de (groot)ouder in het bezit is van een geldig ticket. Het kind moet bij boeking ook een (gratis)ticket aanschaffen. Op de NightJet nachttrein naar Düsseldorf gaan kinderen niet geheel gratis mee. Kinderen (t/m 11 jaar) reizen wel met flinke korting mee, ze betalen feitelijk alleen voor de reservering op de NightJet nachttrein naar Düsseldorf.

  Korting voor jongeren
  Voor jongeren is op de NightJet alleen een korting mogelijk. Let wel, vaak is deze korting echter duurder dan het voordeligste kortingstarief in de NightJet. Dat kan je dus beter boeken. Op korte termijn met de dagtrein reizen? Dan kan je als jongere het beste een Interrail met jongerenkorting aanschaffen.

  Korting voor senioren
  Ook bestaat er een korting voor senioren op de trein naar Düsseldorf. Alleen op de NightJet nachttrein weliswaar. Ook de seniorenkorting is duurder dan het voordeligste aanbiedingstarief op de nachttrein richting Düsseldorf. Reis je als senior overdag met de trein naar Düsseldorf en boek je op korte termijn? Er bestaat een speciale Interrail pas voor senioren. Hier kan je redelijk voordelig met retour reizen naar Düsseldorf op korte termijn.

  Wel is het zo dat, als er überhaupt leeftijdkorting voor senioren of jongeren van toepassing is, de vroegboek aanbiedingstarieven naar Düsseldorf vrijwel altijd voordeliger zijn.

 3. Voordeelurenkorting

  Ben je benieuwd of je ook met voordeelurenkorting op de trein naar Düsseldorf kunt reizen? Ja, dat is mogelijk. Er is echter wel een grote “maar”. De voordeelurenkorting is echter alleen van toepassing als je tijdens de daluren reist en het tarief is alleen geldig op het Full-flex tarief, niet op het Mid-flex tarief of Non-flex tarief. Dit zijn immers al kortingstarieven. Er wordt met je voordeeluren pas geen korting op korting gegeven. Zeker als je retour reis op korte termijn is een Interrail Pas vaak veel aantrekkelijker qua prijs.

 4. Railpluskorting

  Ook Railplus korting op de trein naar Düsseldorf is mogelijk. De korting is echter zeer gering en alleen van toepassing op het Full-flex tarief, niet op het Mid-flex tarief of Non-flex tarief. Ook hier geldt dat het veel aantrekkelijker is qua prijs om een Interrail Pas aan te schaffen indien je op korte termijn retour naar Düsseldorf reist.

 5. Bahncardkorting

  Na de korting die je kunt verkrijgen door vroeg te boeken, levert de Bahncard van de Deutsche Bahn de meeste korting op op de trein naar Düsseldorf. Je kunt via de DB een Bahncard 25, 50 of 100 aanschaffen die een aanzienlijke korting op een treinticket naar Düsseldorf geeft. Reis je vaak door Düsseldorf met de trein, dan loont het om de Bahncard aan te schaffen.

 6. Overige kortingen

  Er bestaan ook nog andere kortingen op de trein naar Düsseldorf. Deze kortingen zijn alleen van toepassing op specifieke reizigers zoals bijvoorbeeld mindervaliden (rolstoel afhankelijken, blinde personen etc.) en begeleiders. Voor kortingen kunnen zij zich tot de NS wenden.

Treinstation van Düsseldorf